Første år i akebakken for flykningbarn

- Det er gøy å renne på magen! Hyler ett av barna ved Kongsgård flyktningbarnehage når han suser forbi på akebrettet.

I bakken ved Lund Torv koser barna seg.                                                       Foto: Ron Henning Sundvor

– De ble helt overrasket da de så at det var mulig å renne på snøen, men de synes det er veldig gøy, og klarer seg like bra som norske barn, sier pedagogisk leder barnehagen, Inger Lise Moy.

Barna så ikke ut som nybegynnere, selv om bare èn av dem hadde aket før. De kastet seg nedover bakken ved Lund Torv med så høy fart som mulig, noen endte til og med opp i buskene i enden av bakken. Moy sier at de har vist enorm forbedring allerede, og er imponert over at de ikke krasjer i hverandre.

Pedagogisk leder Inger Lise Moy. Foto: Ron Henning Sundvor

– Det var et kumlokk nede i bakken som var litt farlig, det oppdaget jeg da jeg var den første til å krasje i det. Så nå har vi en vakt nede der for å passe på, sier hun.

Ivrige

Tospråklig assistent ved barnehagen, Sabah Awed, sier at barna gleder seg hver morgen til å ake, og at det har blitt veldig populært blant barna. En av barna roper:

– Det er gøy å renne på magen! idet han suser forbi.

– Når de kommer til barnehagen så spiser vi, og så vil de ut og ake med en gang etterpå.  Vi er ute og aker hver dag når det er mulig, sier hun. Moy sier at det er veldig deilig for både barn og voksne å være ute nå når det er så deilig vær. Alle er veldig happy når barna får ake.