Enter the ad code for 468x60 ad spot

I dag avgjøres sykehusfremtiden

Av Herman Folvik Send e-post til forfatteren - Publisert: 5. februar, 2015

Styremøtet i Sørlandet Sykehus HF avgjør i dag flere vedtak, både kortsiktig mot 2017 og langsiktig frem mot 2030. Arendal føler seg trygge, mens stemningen er anspent i Flekkefjord.

I dag avgjøres sykehus-fremtiden på Sørlandet. Foto:Arkiv.

Styremøtet foregår i Scandia Bystranda fra klokken 09.00. Mulige vedtak som signalene har gitt for fremtiden, er enten en videreføring strukturen som er i dag, med tre somatiske sykehus. Eller så er det blitt nevnt å ha ett hovedsykehus, med et eller flere små helsesentre. Mens den tredje løsningen kan være at det bare er ett stort hovedsykehus. Vedtaket skal helst kombinere med sykehusløsningen til regionale helsesentre i ulike steder i landsdelen, skriver NRK.

Styret ved Arendal har tidligere vært ute og beroliget sine pasienter om at sykehuset vil bestå i fremtiden, mens usikkerheten rundt sykehuset i Flekkefjord er langt mer spent. Senere i formiddag har vi svaret på hva som blir fremtiden. Direktør for Sørlandet sykehus, Jan Roger Olsen, har tidligere sagt flere gang at dagens driftsmodell for sykehusene ikke er bærekraftig nok.

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand