Anbefaler «Jeg har ventet på deg»

Skal du lese en bok i vinterferien bør du lese Mirjam Kristensens bok som ble utgitt i 2014. Det sier ekspertene på bøker i Kristiansand.

Anne Grande, fra Libris i Markens, anbefaler «Jeg har ventet på deg» (til venstre) som årets vinterbok. Den lokale historien er svært populær. Boken til høyre heter «Noveller i samling». Alle foto: Herman Folvik.

– Det er en veldig fin historie fra krigstiden. Boken har tatt helt av, sier Anne Grande, bokarbeider i Libris i Markens.

Det er også konkurrenten litt lenger opp i Markens enig i.

– Det er en roman som bringer inn en historie om en dame fra Sørlandskysten i 1942. Historien er kjempefin. Det er en jødisk gutt inne i bilde, og vi vet jo hvordan den historien er.  Boken inneholder også familiedrama, hvor jenta blir sendt vekk av familien, forteller Kirsti Myrvold Høland, som jobber i C. Berges Boghandel.

At den er lokalt forankret av Kristensen som er fra Lyngdal, men bor i Kristiansand er selvsagt et stort pluss på Sørlandet.

– Det er alltid gøy med lokale bøker. Denne fortjener å bli lest. Boken har et nydelig språk, smiler Høland.

Anmelderne har også blitt imponert over «Jeg har ventet på deg». Fædrelandsvennen trillet terningen til en sekser i sin vurdering av boken.

Kirsti Myrvold Høland i C. Berges Boghandel holder opp «Jeg har ventet på deg» som hun anbefaler svært varmt.

Spansk bok fenger

Adriana Eik, arbeider ved Kristiansand Bibliotek, anbefaler «Vindens skygge». En roman som spanjolen Carlos Ruiz Zafón har satt sin penn på. Boken er også oversatt til norsk.

– Den er veldig underholdende, og man må bruke egen kreativitet for å forestille seg handlingen. Jeg liker boken kjempegodt, sier Eik som opprinnelig er fra Columbia og derfor har en forkjærlighet for Latinamerikanske-bøker.

Eik trekker frem en populær film som en av sine favorittbøker, som hun anbefaler folk å lese til andre også. Nemlig «Hunger Games» eller «Dødslekene» på norsk.

– Jeg liker bøkene bedre enn filmene. Om du vil ha underholdning og bare la tiden fly, så bør du lese denne, sier Eik.

Adriana Eik ved Kristiansand Bibliotek anbefaler den spanske boken «Los Peneguinos».

En annen bok arbeideren ved biblioteket i Kristiansand anbefaler er «Los Peneguinos» av den cubanske forfatteren og psykologen Cecilia Samartin.

– Det er en bokserie av tre bøker. Historien er kjempefin, og boken er veldig lett å lese. Det handler om en kjærlighet som foregår i Spania.

Mirakelbok

Høland anbefaler også utenlandske bøker. Blant annet «To sekunder før mirakelet», som ble vinneren av den franske bokhandlerprisen i 2013 og nå er i salg i Norge. Forfatteren heter Agnès Ledig.

– Den har vi akkurat gitt ut i Norge. Boken handler om å reise seg fra kriser og tørre å åpne seg istedenfor å holde igjen. Denne er også lettlest, opplyser Høland.

Grande i Libris er mest glad i norske bøker, og anbefaler varmt Lars Myttings, mannen bak den sensasjonelle boken «Hel ved», nye bok som heter «Svøm med den som dukker».

– Den er veldig fengende og er en god roman. Den er spennende og underholdende, også i denne boken får Mytting inn litt ved i historien sin.

Her er bokekspertenes tips:

Anne Grande, Libris i Markens:

 • «Jeg har ventet på deg» av Mirjam Kristensen.
 • «Svik 1938» av Kjetil Westö.
 • «Svøm med den som dukker» av Lars Mytting.
 • «Noveller i samling» av Ingvild H. Risøi.
 • «Harpesang» av Levi Henriksen.

Kirsti Myrvold Høland, C. Berges Boghandel:

 • «Jeg har ventet på deg» av Mirjam Kristensen.
 • «Guds barn» av Lars Petter Sveen.
 • «To sekunder før mirakelet» av Agnès Ledig.
 • «Stå i mot – si nei til selvutvikling» av Svend Brinkmann.
 • «I krigen – et vitnesbyrd fra Syria» av Francesca Borri.

Adriana Eik, Kristiansand Bibliotek:

 • «Vindens skygge» av Carlos Ruiz Zafon.
 • «Hunger Games (Dødslekene)» av Suzanne Collins.
 • «Los Peneguinos-serien» av Cecilia Samartin.
 • «Hundre års evighet» av Gabriel García Márquez.