Arrangørdebut for 16-åring

Unggutten Bendik Skaalerud var ansvarlig da den nyoppstartede Generalstafetten, for første gang, ble gjennomført i Kristiansand sentrum.

 

– Det var spennende og uvant. Jeg trodde det kom til å gå mye dårligere enn det gjorde, men det ble veldig bra, sier en fornøyd Bendik Skaalerud.

«Ung:Leder»

Det var gjennom utviklingsprogrammet, «Ung:Leder», at Skaalerud fikk sjansen som arrangør. Tiltaket, som er i regi av Norges Friidrettsforbund, går ut på å lære opp unge jenter og gutter i Norge til å bli gode ledere for klubbene sine.

Skaalerud kan fortelle oss at det er mange som kan bli gode ledere, men som ikke får noen mulighet til å vise potensialet sitt. Derfor er «Ung:Leder» en fin måte å lære seg å bli en god leder på, samtidig som det er en bra mulighet til å komme nærmere inn på lokalmiljøet sitt.

Gode forbilder

For at et prosjekt som dette skal funke, er det viktig med gode forbilder, mener Skaalerud. Han peker på sin egen trener og mentor, Finn Kollstad, som en viktig mann i lederprogrammet.

– Han har støttet meg veldig mye. Det var han som fikk meg med på det fra starten. Og så er han en veldig god støttespiller, og har veldig mye erfaring og kunnskap. Både som leder og som leder for arrangementer, sier debutanten.

Viktig med rekruttering på lederfronten

Finn Kollstad er glad for at satsingen til friidrettsforbundet er kommet godt i gang.

– Det er veldig bra. Det er bra for de som er med på det, så de lærer noe og blir engasjerte, unge folk, uttaler Kollstad etter stafetten.

Kollstad legger til at en klubb er avhengig av at det fylles opp med nye folk.

– For oss som er med og driver en klubb, er det viktig med påskudd av nye folk. I nesten hele idretten er det sånn at de gamle dugnadsarbeiderne er på vei ut, og dette var et løft friidretten gjorde for tre-fire år siden for å få inn nytt blod. Og det virker, sier en engasjert trener.

Den unge lederspiren, som selv er blant Norges beste 16-åringer på 800-meter, var selv fornøyd etter debuten. Han håper stafetten også kommer på kalenderen neste år, enten om han står som arrangør eller bare som deltager.