Enter the ad code for 468x60 ad spot

Nytt jordskjelv – uklart for ansatte i Strømmestiftelsen

Av Håkon Netskar Send e-post til forfatteren - Publisert: 12. mai, 2015

Et jordskjelv med styrke på 7.4 på Richters skala har truffet Nepal. Strømmestiftelsen har ti ansatte som er i solidaritetsarbeid i landet. Situasjonen er fortsatt uavklart.

Kristine Sødal ved Strømmestiftelsens kontor i Kristiansand sier til Sørnett at situasjonen i Nepal ikke er avklart.

Kristine Sødal. Foto: Pressefoto

- Vi har prøvd å komme i kontakt med medarbeidere som er i Nepal. På grunn av dårlig forbindelse har vi fortsatt ikke fått avklart noe om situasjonen der ennå, sier hun.

NRK.no opplyser om at skadeomfanget er foreløpig ukjent. Røde Kors melder om at feltsykehuset deres i Nepal nå jobber på spreng med å behandle nye rammede personer.

I følge den nepalitimes.com, har er 36 personer bekreftet omkomne og nærmere tusen personer er skadet etter skjelvet. I følge nettsiden har statsministeren Sushil Koirala oppfordrer befolkningen til å holde seg rolige, tålmodige og samlet etter ulykken.

Skjelvets episenter ligger like ved Mount Everest, 68 kilometer fra byen Namche Bazar. Flere bygninger i hovedstaden Katmandu skal ha rast sammen, melder VG.no. Skjelvene har nådd så langt som New Delhi og Kolkata i India. Tusenvis av elever har blitt evakuert fra byens skoler, opplyser aftenposten.no. Rystelsene kunne kjennes både i New Delhi og Kolkata. Tusenvis av elever ble evakuert fra byens skoler, skriver de videre.

Dette skriver det Nepalske politihovedkvarter på Twitter. Foto: skjermdump

Nepal ble rammet av et sterkt jordskjelv 25. april i år hvor rundt 8 000 liv gikk tapt.

Saken oppdateres.

Her ligger skjelvets episenter. Foto: skjermdump

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand