Kvart million i fylkesstøtte til Setesdalsbanen

Setesdalsbanen har blitt bevilget 250000 kroner av Fylkesutvalget til vedlikehold.

Fylkeskommunen har valgt å bevilge en kvart million kroner ekstra til vedlikehold av Setesdalsbanen. Fylkesvaraordfører Thore Westermoen (Kristelig Folkeparti) ledet det enstemmige møtet.

– Hvorfor har dere valgt å bevilge dette?

– Setesdalsbanen er en av Vest-Agders store besøksmål med 18000 passasjerer hvert år og det er flott attraksjon på alle måter, forklarer Westermoen.

Vedtaket om å øke det fylkeskommunale tilskuddet til banen var enstemmig fordi Jernbaneverket sa ja til å øke til bevilgning til Setesdalsbanen.

Fylkesvaraordfører Thore Westermoen
Pressefoto:  Vest-Agder fylkeskommune

– Det er flott at Jernbaneverket tar et større ansvar for Setesdalsbanen, sier fylkesvaraordføreren.

Pengene skal gå til vedlikehold, spesielt av infrastrukturen.

– Det er kostbart å holde en jernbane i teknisk god stand, men det er et utrolig viktig tiltak for å gjøre banen enda bedre og mer driftsikker, sier han.

Det er også foreslått at Riksvei 9 Setesdalen bevilges 10 millioner til å forbedre veien. Vegen blir omtalt som smal og svingete, med  lav standard og trafikksikkerhet. Pengene skal sannsynligvis gå til å gjøre veien bredere.

Avdelingsleder for Setesdalsbanen, Tom Johansen, forteller at støtten er en gledelig nyhet.

– Det er veldig god hjelp. Setesdalsbanen kommer sterkere ut, forteller han.

I tillegg til støtten fra fylkeskommunen får Setesdalsbanen ytterligere 250000 av Jernbaneverket. Det er også gjort en betingelse om at de lokale partene skal være med på spleiselaget.