Kjenner seg ikke igjen i ny undersøkelse

En elevundersøkelse viser at en av fire studenter som sympatiserer med Fremskrittspartiet føler seg mobbet. Hverken formann i Fremskrittspartiets ungdom Kristiansand eller i Vest-Agder har kjennskap til slikt i Kristiansand.

På onsdag publiserte universitas.no en artikkel om Sentio for Universitas og Norsk studentorganisasjon sin ferske undersøkelse som viser at 25% av studentene som stemmer Fremskrittspartiet føler seg mobbet. Dette er betraktelig høyere enn tallene for resten av studentene som ifølge undersøkelsen ligger på 9%.

Christine Elise Jensen, formann i Kristiansand Fremskrittspartiets ungdom i Kristiansand, kjenner seg ikke igjen i dette.

– Jeg har hverken opplevd eller hørt om at Fremskrittspartivelgere blir mobbet for sine politiske meninger i Kristiansand, forteller Jensen. Man kan merke at lærere og studenter ofte er venstrevridde, men jeg har ikke hørt om noe mobbing, fortsetter hun.

Pressefoto

Professor ved UiO, Raino Malnes, som underviser i politisk teori, uttaler at årsaken kan være at Frps politikk blir uglesett i akademia i større grad enn andre politiske standpunkt, skriver universitas.no. Formann i Agder Fpu, Theodor Helland, forteller at han kan kjenne seg igjen i dette.

– Fremskrittspartiet er et annerledes parti, og en minoritet på akademia, hvor mange er venstrevridde. Dette gjør at det ikke er populært på universitetet å stemme på partiet, men det betyr ikke at det mobbes, sier Helland. Det fører ofte til diskusjoner, men det synes jeg er bra, forteller han videre.

– Deprimerende

Vidar Udjus, politisk redaktør i Fedrelandsvennen, mener at tallene undersøkelsen viser er deprimerende.

– Det burde være stor toleranse for ulike politiske synspunkt blant studenter, sier Udjus. At Fremskrittspartiet skiller seg ut, rettferdiggjør ikke trakassering, og det er alvorlig at det mobbes og trakasseres i et fritt samfunn. At Fremskrittspartiet har fått mer makt etter de kom i regjering, kan være en grunn til at Fremskrittspartiet blir mer kritisert, forteller han videre.