Vil få opp egen-treningsanlegg før sommeren

En park for calisthenicsutøvere i byen lar vente på seg, og nå foreslår Melissa Lesamana fra SV og calisthenics-miljøet i byen et anlegg til en mye mindre pris enn først antatt. Varaordfører Jørgen Kristiansen er positiv til forslaget.

Legger frem nytt forslag

Calisthenics er en form for trening hvor du kun bruker din egen kroppsvekt. På fredag var calisthenics-legenden Hannibal for King på Samsen Kulturhus, og mer enn 150 personer møtte opp og viste at miljøet for dette er stort i Kristiansand. Det har lenge vært snakk om å få opp en større park for disse menneskene, men det tar tid.

– Vi har et veldig stort behov for dette i Kristiansand, fordi vi har ikke noe sted å trene, sier Inti Ortega Gallegos fra Calisthenics KRS Beast. En gruppe fra Kristiansand som driver med denne typen trening.

– Vi har trent litt i turnhallen, og på treningssenteret hvor vi er medlem, men vi har ikke noe sted å være ute, fortsetter han.

Nå kommer han og Melissa Lesamana fra SV med et nytt forslag for hvordan dette kan finansieres.

– Jeg har snakket med miljøene, og alle sier at det trengs ikke mer enn 50.000 for å få satt opp noen stenger. Derfor ønsker vi å gå i dialog med parkvesenet og si at nå har vi kommet med et forslag til om lag 50.000, hvordan kan vi få realisert dette før sommeren? forklarer Lesamana.

Trening med egen vekt har blitt meget populært i Kristiansand. Foto: Kristoffer Arnesen

– 50.000 er peanøtter

Varaordfører Jørgen Kristiansen kan forklare at han ikke har hørt om forslaget enda, men dersom behovet er som det er hjelper han gjerne til med å få opp et anlegg.

– 50.000 er peanøtter i en slik sammenheng, så det burde absolutt være muligheter. Jeg tror ikke vi har så mange slike anlegg fra før så det ønsker jeg å bidra med å få på plass, sier Kristiansen til Sørnett.

Parkvesenet sier på sin side at de jobber med et større anlegg nede ved elvebredden, men at det ikke vil stå ferdig før kanskje ut i neste år. Derfor kan hun ikke garantere at forslaget om ett mindre anlegg kan stå ferdig i sommer.

– Det er ikke vår oppgave å garantere noe. Vi har en politisk ledelse, og vi følger opp det vi får, sier Hanne Katinka Hofgaard fra Parkvesenet.

Jørgen Kristiansen kan heller ikke love å få opp noe som kan stå klart til sommeren, men føler seg sikker på at et anlegg skal komme.

– Hvert fall hvis kostnadsanslaget ligger på det nivået som antatt så er det veldig store muligheter for at vi skal få det til, avslutter varaordføreren.