Enter the ad code for 468x60 ad spot

Kransenedleggelse på Kristiansand Kirkegård

Av Trine Tjomsaas Iversen Send e-post til forfatteren og Dagny Elisabeth Ulland Send e-post til forfatteren - Publisert: 18. mai, 2015

Kransnedleggelsen er en bemerkelse over de falne fra Kristiansand som ofret livene sine under andre verdenskrig. Dette ble markert med taler, korps og ett minutt stillhet.
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Se hele talen til Theodor Barndon Helland i filmen over.

70 år er gått siden Tyskland kapitulerte og Norge kunne slippe jubelen løs. 8 mai 1945 ble Norge et fritt land og krigen var slutt. Dette ble markert på 17. mai med bekransing på minnesmerket over de som falt i kampene og ofret livet for Norges frihet, mellom årene 1940 og 1945.

- Vi står her i dag for å hedre de som var villig til å ofre seg selv, sin fremtid og sitt liv for at vi i dag skal kunne leve i frihet, sier Theodor Barndon Helland, formann i Agder FpU.

I tillegg til Helland sin tale, spilte Kristiansand Janitsjar ”Jeg vil verge mitt land”, og det ble holdt ett minutt stillhet til respekt for de 120 fra Kristiansand som ofret sine liv under andre verdenskrig. Alle navnene på de falne står på minnesmerket og ble reist av Kristiansand kommune i 1951.

- Minnesmerket representerer de som ga sine liv for noe som er større enn seg selv, fortsetter Helland i talen.

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand