Ibsen, sirkus og prompepulver

Kildens sommer- og høstprogram er klart.

Kilden er klar for storinnrykk i sommer og høst. Foto: Kilden Teater- og Konserthus

– Vi har kun høydepunkter, sier Janneke Aulie, salg- og markedssjef i Kilden.

– Udødelig klassiker

Tirsdag lanserte Sørlandets kulturstorstue sitt program for det nærmeste halvåret. Blant satsingene er Agder Teater sin oppsetning av Henriks Ibsens En Folkefiende, med en kvinnelig Doktor Stockmann (Linn Løvik). Den har premiere 15. september.

– En udødelig klassiker som er like aktuell i dag som når den ble skrevet, mener Aulie.

Janneke Aulie er fornøyd med Kildens program. Foto: Jon-Petter Thorsen, Aptum


– Spektakulær akrobatikk

Salgssjefen trekker også frem symfoniorkesteret, Secret Garden, samt Doktor Proktors prompepulver for de minste. Programmets skjulte perle tror hun kan være Cirkus Cirkør 16. og 17. oktober.

– Dette er spektakulær akrobatikk, samtidig som det forteller en sterk sann historie om hvordan en av akrobatene brakk nakken og nå står på scenen igjen, forteller Aulie.

Populær Orangutanga

Salgstallene så langt i år har ifølge Aulie vært gode.

– Det Perfekte Liv spilte for fulle hus, symfoniorkesteret har «all time high» publikumstilstrømning og Orangutanga, med premiere neste onsdag, har allerede flere forestillinger utsolgt og over 5.000 solgte billetter.

Operaambisjoner

Drømmeforestillingen for fremtiden er soleklar.

– Alle i Kilden ønsker å få til en fullskala opera, med fullt symfoniorkester, kostymer og scenografi, men dette er så dyrt at vi foreløpig ikke har klart å få det til.

Symfoniorkesteret kan få besøk av operaskuespillere om Kilden får skrapt sammen nok penger. Foto: Kilden Teater- og Konserthus