– Sørlandet vokser som turistmål

  Undersøkelse viser at flere nordmenn velger å feriere i Norge. Sørlandet er et stadig mer populært reisemål for nordmenn, sier Elisabeth Inglebæk Høibo fra Visit Sørlandet

  I følge en undersøkelse gjort av Ipsos MMI for DNB, har 3 av 5 nordmenn planlagt å feriere i Norge i sommer, opplyser abcnyheter.no om.
  Markedsansvarlig Norge Elisabeth Iglebæk Høibo fra Visit Sørlandet, sier at det er kjempepositivt for landsdelen at flere nordmenn velger å feriere i Norge.

  – Det har vært en økning av norske turister til Sørlandet i det siste, sier Høibo.

  Høibo mener Kristiansand er flott for lokale turister. Foto: Lena Hustvedt

  Hun forteller videre at nye attraksjoner og turistmål i området, bidrar til dette.

  – Dyreparken er jo helt klart den største attraksjonen av dem alle, i tillegg kommer naturopplevelser som skjærgårdene langs kysten, forteller Høibo.

  Høibo tror at årsaken til at flere nordmenn velger å feriere i Norge er at den norske kronekursen er blitt svakere. Dette gjør at det blir dyrere å reise utenlands, noe som igjen fører til at flere velger å legge ferieplanene i Norge.

  -En annen grunn kan nok også være at Norge er blitt flinke til å markedsføre seg, sier hun.

  Hun mener at de flotte somrene som vi har hatt de siste tre årene er med på å holde nordmenn i Norge.

  Miljøvennlig

  Danielsen er fornøyd med utviklingen. Foto: Privat

  Leder for Framtiden i våre hender, Eivind Danielsen, ser på det at nordmenn ferierer mer i Norge som en veldig positiv utvikling. Det blir da kortere reiser og dermed mindre forurensing.

  – En reise til syden tilsvarer et helt år med bilkjøring, og jeg synes det er synd at folk ellers gjør så mange miljøvennlige tiltak, men velger å reise til med fly til syden om sommeren, mener Danielsen.

  Han sier videre at en by som Kristiansand har mye å by på for norske turister.