Enige om å bevare Agder teater

Mot fem mot tre stemmer gikk et flertall i byutviklingstyret torsdag inn for å bevare Agder teater.

Votering under byutviklingsstyremøte. Foto: Lena Hustvedt

–  Jeg er utrolig glad for at saken har tatt den vendingen den har tatt. Den har skapt stort folkelig engasjement over tid, med leserinnlegg i Fædrelandsvennen hver eneste dag,  sa Cecilie Nissen fra Venstre under behandlingen i byutviklingstyret torsdag formiddag.

Etter flytting til Kilden i 2012 har Agder teater stått tomt. Kommunen har ikke funnet nye leietakere, og teateret ble først foreslått revet.

Etter to års kamp, går det nå mot bevaring av både Agder teater og Aladdin kino.

Den endelige beslutningen blir tatt i Kristiansand bystyre onsdag 17. Juni. Men i går, torsdag 21. mai, skulle saken opp til første sluttbehandling i byutviklingsstyret.

Diskusjonen ble tam, og det ble raskt klart at verningen av Agder teater hadde flertall. Med 5 mot 3 stemmer ble den nye innstillingen fra administrasjonen vedtatt. Stian Storbukås fra Fremskrittspartiet stemte imot, sammen med Sindre Hellvik og Odd Nordmo fra Høyre.

– Vi har aldri hatt noe rivningsønske i seg selv, vi er bare opptatt av at dette får en fornuftig bruk, for dette henger også sammen med kommuneøkonomi, sa Storbukås i byutviklingsstyremøtet.