Enter the ad code for 468x60 ad spot

Nå er det slutt for Lunde-Borgersen

Av Herman Folvik Send e-post til forfatteren - Publisert: 22. mai, 2015

Håndballprofilen gir seg på banen, men går bare så vidt over sidelinjen for å bli trener.

Kristine Lunde-Borgersen slutter som spiller og blir trener for Thorey Rosa Stefansdottir til venstre og Elisabeth Rosenvold til høyre. Foto: Herman Folvik

Kristine Lunde-Borgersen (35) har hatt en eventyrlig håndballkarriere med 181 landskamper, OL-gull, VM-gull, EM-gull og Champions League-gull. Nå gir sørlendingen seg på banen, men går inn i Gunnar Pettersens trenerapperat i Vipers.

- Med både Lunde-Borgersen og Pettersen i trenerteamet, vil Vipers Kristiansand dermed få et av de mest spennende og erfarne trenerteamene i Norge, skriver Vipers i en pressemelding.

Lunde-Borgersen tror det blir litt rart å følge et lag fra sidelinjen.

Kristine Lunde-Borgersen

Født: 30.mars 1980, i Kristiansand.   Høyde: 183 cm.   Posisjon: Bakspiller, nå blir hun trener.   Landslag: 181 kamper, 496 mål.   Meritter: OL-, VM-, EM- og Champions League-gull.   Klubber: Vipers, Viborg og Aalborg.  

– Det er klart at dette blir helt annerledes enn å være spiller, men samtidig tror jeg vi har definert arbeidsoppgavene på en grei måte. Mitt hovedansvar vil være å arbeide på individnivå, sier Lunde-Borgersen til KRS247.

Pettersen gleder seg

Håndballklubben tror de skal nyte godt av erfaringen til Lunde-Borgersen.

- Hun vil få en rolle som assistrenttrener med et særskilt ansvar for å følge opp enkeltspillere, slik at flere kan nyte godt av hennes lange erfaring som spiller både på klubb- og landslag, står det i pressemeldingen.

Gunnar Pettersen jubler for å få med 35-åringen i trenerteamet.

- At hun blir spillerutvikler er veldig fint for meg. Da er det lettere å dele opp laget, slik at noen kan bli med henne og trene på finter, skuddteknikk og lignende, mens resten trener samspill, for eksempel. Dette gir flere gode løsninger, sier han til Fædrelandsvennen.

Strålende avslutning

Likevel vil han nok være litt lei seg for å ikke ha henne som spiller neste sesong. Avslutningen på karrieren til Lunde-Borgersen var meget imponerende, og Pettersen sa dette til FVN etter Vipers’ sjokkseier mot Larvik, for bare noen uker siden.

- Vi har ingen verdensstjerner, utenom Lunde-Borgersen sånn hun spiller i dag. Dette er en bragd, sier den rutinerte treneren.

Dagen etter kampen sa Pettersen følgende:

- Det er dette nivået jeg husker henne fra da hun var på topp. I mitt hode går det ikke an å spille bedre enn det hun gjorde mot Larvik. Og det gjør hun mot i mine øyne verdens beste lag, uansett om vi snakker klubb- eller landslagsnivå. Jeg kan ikke skjønne hvordan det er mulig å spille bedre, sier Gunnar Pettersen imponert til FVN.

- Blant Norges beste

Klubben takker bakspilleren for innsatsen.

- Vipers Kristiansand ønsker å benytte anledningen til å takke Kristine Lunde-Borgersen for lang og tro tjeneste som spiller i klubben, og gleder seg samtidig til å være med på å åpne et nytt kapitell i hennes håndballkarriere.

Håndballkommentator i TV2, Harald Bredeli, hyller Lunde-Borgersen på sin Twitter-profil:

- Tonje Larsen og Kristine Lunde-Borgersen er blant Norges beste gjennom tidene. Begge lagger opp og blir assistenttrenere. Takk og lykke til!, skriver han.

 

 

 

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand