Slik får du glødende sommerhud

Sørnett har sjekket opp sommerens sminketrender, og i år kommer vi til å se mye solpudder og highlighter.

Fv. Jeanette Brubakken og Ine Lee med 70-talls inspirert sminke.

 

– 70-tallet er in, noe som betyr at det skal være mørkt solpudder og markerte kinnbein og mye highlighter, sier Nikoline Julie Karlsen.

Sørnett gikk til makeup-artistene Nikoline Julie Karlsen og Marte Knutsen Haukeland ved en kjent sminkesalong i Kristiansand, og fikk de til å vise frem sommerens sminkelooker på to modeller.

 

Glødende sommerhud

 

– Denne looken er inspirert av 70-tallet som er veldig inn i år, forteller Karlsen.

 

Hun gir deg steg for steg-forklaring på hvordan du skal legge årets sommersminke:

Steg 1: Begynn med en legge en flytende foundation som du blander highlighter i, før du legger en concealer under øynene. Legg deretter et pudder med glitterkorn i for å få den gløden vi ønsker.

Steg 2:  Legg et mørkt solpudder  med skimmer under kinnbenet, i pannen, rett under hårfestet, og litt under haken.

Steg 3: Legg en lett contoure i kinnbengropen og langs hårfestet. Den skal ikke være så markert, siden vi allerede bruker mye solpudder i denne looken.

Steg 4: Bruk en øyenskyggeprimer før du legger øyenskyggen, slik at man unngår at øyenskyggen streker seg. Ved å legge en øyenskyggeprimer først, varer sminken hele dagen. Påfør deretter en gull- eller oransjetonet øyenskygge, disse bronsetonene ser vi mye av nå i sommer.

Steg 5: Påfør highlighter på toppen av kinnbenene, over øyenbryn, på nesetuppen og under brynene. Avslutt med en korallfarget blush, og en matt oransje leppestift.

– Denne looken er like fin med matt leppestift som med en fin lipgloss, og den kan brukes både til hverdag og til fest, sier Karlsen.

 

FØR-ETTER bilde av Ine Lee. Foto: Lena Hustvedt

 

Naturlig glødende hud med berrylips

 

En annen sminkelook vi vil se mye av denne sommeren er den litt mer naturlige, med bærfargede lepper.

– Looken er inspirert  av det vi ser på catwalken nå, og modeller som for eksempel Kendall Jenner. Det skal være mye liner med eller uten vinge, sammen med bærfargede lepper, forteller Haukeland.

Steg 1: Begynn med å legge en primer i hele ansiktet.

Steg 2: Påfør deretter foundation som en base og blend den ut slik at den passer til både panne og kjeve, siden du ofte er lysere nede ved kjeven enn lengre oppe i ansiktet.

Steg 3: Legg concealer i en trekant under øynene for å lysne opp øynene.

Steg 4: Bruk et solpudder og en naturlig blush for få den naturlige brunfargen uten å se veldig oversminket ut.

Steg 5: Legg en dus brun øyenskygge i globalen, før du legger en svart liner med en liten vinge. Avslutt med å legge en lipliner rund leppene og påfør en bærfarget leppestift til slutt.

– Jeg synes denne looken passer like godt til hverdag som til fest, sier Haukeland.

 

FØR-ETTER av Jeanette Brubakken. Foto: Lena Hustvedt