Enter the ad code for 468x60 ad spot

Kunstneriske dansemoves på Odderøya

Av Håkon Netskar Send e-post til forfatteren - Publisert: 6. oktober, 2015

Som en del av Sandfestivalen som åpner i dag, skal forestillingen Wigs ta publikum med på moderne dans i Odderøyas skoger.
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Lommelykter, lyskaster og lysslynger lyste opp de parykkledde danserne mellom trærne under generalprøven i går. I kveld er øvingen over, og danserne skal fremføre den kunstneriske dansen foran publikum.

Åpningen av Sandfestivalen (tidligere Assitejfestivalen) er i dag, med forestillinger, seminarer og workshop. Første kvelden byr på forestillingen Wigs ved Salamanderdammen på Odderøya.

Foto: Håkon Netskar

 

Arbeider med ungdommer

Tone Martine Kittelsen og Julie Rasmussen er med å arrangere den årlige festivalen med moderne dans, Ravnedans.  De står også bak kveldens danseoppvisning. For Sandfestivalen har de et nytt konsept. Denne gangen har de samarbeidet med fire lokale danseglade ungdommer mellom 15 og 18 år; Sara Stabrun, Thea Mydland, Morven Lyngstad og Runa Knudsen.

- Det er utrolig å se hvor mye får gjort på en tre-dagers workshop. Vi fikk inspirasjon fra det de lagde til forestillingen. Å arbeide med dem har fungert utrolig bra, sier Rasmussen. Det blir et litt lengre verk, i stedet for flere korte slik det er under Ravnedansfestivalen, sier hun videre.

Tone Martine Kittelsen og Julie Rasmussen. Foto: Kristian Risanger

Stemningsfulle omgivelser

Forestilling tar sted 19.30, når kveldsmørket begynner og tre frem over Odderøyas skoger.

- Vi hadde lyst til å lage noe som er mer rått enn det du får inne i et scenerom eller en blackbox, derfor valgte vi å bruke Odderøya. Vi håper det blir flere forestillinger her etter hvert, sier Kittelsen. Det er dessuten på kvelden hvor det er mørkt, noe som gir en litt annen stemning, kanskje litt skummelt, fortsetter hun.

Har dere noe budskap i det dere fremfører?

- Det er et spørsmål man ofte får når man driver med samtidsdans. Vi har noen tanker bak det, men det er veldig åpent for tolkning, hvor man kan la fantasien spinne og få egne tanker om det, sier Kittelsen.

Foto: Håkon Netskar

Støtter opp om det lokalet

Eivind Haugland er leder for festivalens kunstneriske råd. Han mener det er viktig å støtte opp om det lokale.

- Jeg synes absolutt Ravnedans passer godt inn i festivalen. De er dyktige lokale utøvere, og vi ønsker å støtte scenekunstmiljøet i Kristiansand.

Satser på ungt publikum

- Sandfestivalen er en festival for folk som er interessert i scenekunst, teater og dans. Målgruppen er barn og unge, sier Haugland.Temaet i år er samspill. Samspill kan være på ulike måter, Det kan være mellom ulike sjangere på scenen, publikumdeltakelse under fremføring og på workshops, fortsetter han.

Eivind Haugland er fornøyd med å ha Wigs på programmet. Foto: Kristian Risanger

Navnbytte

Tidligere hadde festivalen navnet Assitejfestivalen, men i år har det blitt endret til Sandfestivalen.

- Assitej er en internasjonal organisasjon. Men navnet ble endret i Kristiansand i år fra Assitej- til Sandfestivalen. Dette er fordi at navnet Assitej kan føles litt fremmed for folk . Navnet Sand spiller på at det arrangeres i Kristiansand. I tillegg kan det assosieres med noe lekent, noe man kan forme, slik som sand, sier Haugland.

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand