Kommunen vil sikre allmennheten Jegersberg

Politikerne Jørgen Kristiansen (KrF), Renate Hægeland (H) og Mette Gundersen (Ap) er alle klare på at de mener kommunen skal kjøpe opp friluftsområdet.

Jegersberg er et friområde som også barna vet å sette pris på.
Foto: Magnus Myrbakk (Arkiv)

Politikerne Jørgen Kristiansen (KrF), Renate Hægeland (H) og Mette Gundersen (Ap) mener det er åpenbart at det offentlige skal eie Jegersberg. Prislappen på området ligger på 6,4 millioner kroner, men politikerne tror ikke  kjøpet vil få økonomiske konsekvenser for Kristiansand.

– Synes du kommunen skal sikre seg kjøpet av området?

– Ja, med store bokstaver og utropstegn! sier Renate Hægeland. Hun forteller at kommunen allerede er i dialog angående oppkjøp av området. Dersom kommunen overtar friområdet ønsker hun å realisere planene om «vaffelbua» ved Kyrtjønn.

Jørgen Kristiansen og Mette Gundersen er også tydelige på at friområdet må forbli i offentlighetens eie.

– Jeg synes det er naturlig at området skal være eid av det offentlige, sier Kristiansen.

– Dersom ikke miljødepartementet kjøper dette, skal selvfølgelig kommunen gjøre det! sier Gundersen.

Politikerne tror ikke et eventuelt kjøp vil være en stor økonomisk utgift for Kristiansand Kommune. Hægeland og Kristiansen sier at de vil kunne søke om statlige midler til oppkjøpet, som vil hindre store økonomiske konsekvenser for kommunen.

– Vi har nettopp mottatt midler med tanke på naturområder som er viktige for allmennheten, noe som definitivt gjelder dette området. Det er meningsløst å vurdere å legge det ut på det offentlige markedet, sier Gundersen.