Millionstøtte til Blå Kors Kristiansand

  I Regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2016 får chattetjenesten Snakk om mobbing 1,5 millioner kroner i støtte.

  Snakk om mobbing

  Chattetjenesten snakk om mobbing er et anonymt tilbud til alle. Målgruppen er ungdom i alderen 9-19 år. Personer med behov for hjelp og råd når det gjelder mobbing kan ta kontakt med personer med kunnskap innenfor mange fagfelt, blant annet psykologi, sykepleien og pedagogikk.
   – Vi er veldig glade for den støtten vi har fått, og har klare mål for hva vi skal bruke pengene til, sier Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.

   

  Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand. Foto: Blå Kors Kristiansand

  Snakk om mobbing eies av Blå Kors Norge. Selv om de er glade for støtten på 1,5 millioner kroner, håper de å få mer støtte i det reviderte budsjettet. Blå Kors skal bruke midlene til å gjøre den nye chattetjenesten mer kjent

  nasjonalt, forlenge åpningstidene og til å utvide tilbudet. I tillegg er et av målene å forebygge mobbing i fremtiden.

  Arvid Solheim sier videre at dette vil ta tid, men at de samarbeider tett med UiA i et forskningsprosjekt. Gjennom dette prosjektet ønsker de å komme frem til informasjon om hvordan, hvorfor og hvem som mobber.

  – Fagpersoner vet mye, men siden dette er en anonym tjeneste vil det kanskje få flere til å åpne seg. Det er interessant for samfunnet å ha kunnskap om dette, sier Arvid Solheim.

  Varaordfører Jørgen Kristiansen, KrF. Foto: Sørnett arkiv

  Varaordfører i Kristiansand, Jørgen Kristiansen (KrF), er veldig fornøyd med støtten, men legger til at de, sammen med Venstre, først må forhandle med de andre regjeringspartiene for å komme frem til en enighet.

  – Det er et veldig bra prosjekt, og jeg er takknemlig for jobben de gjør.

   

  SE OGSÅ: Positive til ny chat mot mobbing