Fantastisk galskap

Leonardo DiCaprio er tilbake i tospann med Martin Scorsese og vi lar oss engasjere.


Leonardo DiCaprio i storfilmen "Shutter Island". FOTO: filmweb.no
Leonardo DiCaprio i storfilmen "Shutter Island". FOTO: filmweb.no

Det er evigunge Leonardo DiCaprio som har hovedrollen i filmen som tar oss tilbake til 50-tallet, hvor politibetjent Teddy Daniels jakter en morder som har rømt fra et mentalsykehus. Sykehuset befinner seg på en isolert øy kalt «Shutter Island», og morderen kan ikke ha kommet langt i flukten. Daniels finner mange gode ledetråder, men jo nærmere han kommer, desto flere spørsmål dukker opp og Daniels må innse sin egen fortid for å forstå sakens kjerne.

Gripende

Det er sjeldent det kommer filmer som binder en fast i kinostolen i to timer og 30 minutter, samtidig som man skulle ønske den varte lengre. Det er sjeldent man lar seg begeistre, fascinere og applaudere, alt i en film. Det er sjeldent man innser at en allerede dyktig skuespiller overgår seg selv. Det er dette som gjør denne filmen til en sjeldent verdifull vare.

Stjerneduo

Dette er ikke første gang DiCaprio og stjerneregissør Martin Scorsese går sammen og lager en god film. De har tidligere jobbet sammen i filmer som «The Departed» og «The Aviator», som begge har vært gigantsuksesser. I denne filmen har DiCaprio fått en mye tyngre belastet rollefigur og  gjør en av sine aller beste prestasjoner på filmlerretet.

Martin Scorsese har regien i filmen, som har mottatt hyllest på filmfestivalen i Berlin. Variety-anmelder Todd McCarthy påstår at «Shutter Island» vil bety like mye for Scorsese som «The Shining» har gjort for Stanley Kubrick. Andre paralleller kan trekkes til M. Night Shyamalans «Den sjette sansen».

En sterk film som etter alle solemerker vil bli husket for å være blant det beste innenfor sin sjanger.

Sørnetts anmelder gir filmen syv hvite og en sort kamel.

Kamelsystemet

  • Man kan maksimalt få syv av hver type kamel
  • Den hvite kamelen er synonymt med plusstegnet
  • Den sorte kamelen er synonymt med minustegnet
  • eks: 4 hvite og 1 sort er en 4/5 dels glimrende film.