Samlet inn 110.000 til barn på flukt

Refugees Welcome to Agders loppemarked og auksjon ble en kjempesuksess.

Det var kø av loppelystne allerede et kvarter før åpningen på lørdag. FOTO: Maja Mendoza/Redd Barna

– Vi kan trygt kalle helga en suksess. 110.000 kroner innsamlet er helt fantastisk, stråler Maja Mendoza, regionkonsulent i Redd Barna region sør.

Den frivillige gruppen Refugees Welcome to Agder (RWTA) arrangerte i helga loppemarked og kunstauksjon på Lund i samarbeid med Redd Barna Kristiansand. Før fintellingen var unnagjort kunne leder i RWTA, Monica Strandmyr, opplyse om at minst 110.000 kroner var blitt samlet inn til Redd barnas arbeid for barn på flukt.

Monica Strandmyr, leder i Refugees Welcome to Agder, var storfornøyd med helgas arrangement. Foto: Gjermund Håkonseth

– Dette gikk over all forventning. Vi hadde en grovtelling av besøkende, og minst 2000 var innom, forteller Strandmyr til Sørnett.

Flyktninger blant de frivillige

33 ildsjeler fra Redd Barna, RWTA og andre frivillige var i aksjon for å få unna lopper, auksjonsgjenstander og cafévarer.

– Vi har blant annet en åtte-ti flyktninger fra mottaksskolen i Songdalen hos oss hver onsdag og fredag, og de er veldig glade for å få være med på arrangementer i helgene også, sier Strandmyr.

Kø utenfor lokalet

Arrangementet foregikk i lokalene RWTA har fått låne av kommunen i Industrigata på Lund. På Facebook hadde over 1400 meldt sin ankomst. Maja Mendoza fra Redd Barna lot seg imponere av oppmøtet.

– Det var lang kø utenfor lokalet allerede et kvarter før åpning. Hele lørdagen var det stappfullt, og det var godt med folk også på søndagen.

Maja Mendoza forteller at Redd Barna ønsker mer samarbeid med RWTA fremover. FOTO: Maja Mendoza/Redd Barna

De innsamlede midlene er øremerket barn på flukt under den pågående flyktningekrisen.

– Pengene vil gå til barn i flyktningeleirer og langs strendene i Europa, der Redd Barna mener at behovet er størst, opplyser Mendoza.

Takker RWTA

Samarbeidet med RWTA er Redd Barna meget godt fornøyd med.

– Vi vil rette en stor takk til dem og de andre frivillige for innsats og lokaler. Om de ønsker vil vi gjerne samarbeide mer med RWTA fremover, avslutter Mendoza.