Optimistisk til løsning

Klokken 16.00 mandag ettermiddag skal det være meklingsmøte hos fylkesmann Ann-Kristin Olsen angående striden om Ytre Ringvei på E 39 vest for Kristiansand. Tom Egerhei skal være mekler der Statens Vegvesen, Kristiasands kommune, Songdalen kommune og Fylkesmannens miljøvernavdeling. Han er optimistisk til at partene kommer til en løsning

Klokken 16.00 mandag ettermiddag starter meklingsmøtet, og ledes av Tom Egerhei som er optimistisk.

Tom Egerhei er optimistisk til at partene kommer til enighet.
FOTO: fylkesmannen.no

– Ja, jeg er optimistisk til at partene er villige til å sluttføre saken. Jeg håper og tror at partene har brukt tiden godt og gjort en grundig vurdering av de ulike alternativene, sier Egerhei til Sørnett.

Tidligere har Halvor Fjermeros gått ut i NRK Sørlandet og ment at man må se på en ny veitrasé. Egerhei kan ikke si på nåværende tidspunkt om dette er noe de kommer til å vurdere.

– Nei, jeg kan ikke forskuttere på hvilke alternativer partene kommer til å legge frem på bordet.

 

Kveldens mekling er et resultat av at partene ikke kom noen vei på et tre timer langt møte forrige onsdag. Der besluttet de å ta en fem dagers pause.

Tom Egerhei sa til Fædrelandsvennen da at han var ved godt mot etter meklingen.

– Så lenge det er vilje til å videreføre mekling, må man være optimist.

To strekninger

Saken handler om hvor den nye europaveien forbi Kristiansand skal gå. Det er to strekninger som ligger til forslag og som har skapt strid mellom instansene.

Slik vil veien mest sannsynlig gå over Kjærrane, like vest for det grønne jordet (i øvre bildekant), vil den komme ut i dagslys og gå over Gamle Mandalsvei før den går inn i ny tunnel.
FOTO: Statens vegvesen

Statens Vegvesen har lagt fram et forslag til trasé mellom Vige i Kristiansand og Volleberg i Songdalen, der de mener at de har tatt hensyn til natur og miljøområder.

– Det finnes åpenbart verre alternativer. Det er veldig positivt at de ikke har landet på det billigste, men tatt hensyn til natur og boligområder. Traseen går jo gjennom rekreasjonsområder for det meste av byens innbyggere, uttaler saksbehandler Jan Erik Lindjord fra Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Løses ikke saken på dagens mekling kan saken gå til Kommunaldepartementet.

 

Her er veivesenets anbefaling til politikerne. Bymarka og Jegersberg skjermes for motorvei, og broen over Otra er valgt til å gå nord for Sødal.
FOTO: Statens vegvesen