Seriemester Mykjåland: – Veldig deilig

Landslagsprofilen Lene Mykjåland og Lillestrøm sikret i helgen seriegullet. Nå venter Frankfurt i kvartfinalen av Champions League.

Gullgrossisten Lene Mykjåland. FOTO: Privat

– Dette var veldig deilig. Vi har jobbet mot seriegullet hele sesongen, så da føles det veldig veldig godt å få det til, sier Lene Mykjåland.

Lillestrøm tok seg greit av Arna-Bjørnar med 4-1 hjemme og hat-trick av Isabell Herlovsen. Mykjåland måtte se kampen fra sidenlinjen med betennelse i foten etter overbelastning.

PROFIL

LENE MYKJÅLAND
  • Født: 20. februar, 1987
  • Klubb: Lillestrøm SK
  • Tidligere klubber: Randesund, Amazon Grimstad, Washington Freedom, Røa
  • Landslag: 84 kamper / 13 mål
  • Aktuell: Vant sitt sjette seriegull i helga

– Det var en liten demper å se fra sidelinjen. Man vil jo aldri sitte å se på, og det å sikre gullet er en av de gøyeste kampen å spille i løpet av sesongen. Men det var uansett kjempeartig, sier midtbaneeleganten.

Vil bli klar til Champions League

Kristiansanderen er på fjerdeplass på toppscorerlisten i Toppserien med 11 mål. I forrige uke sikret hun også avansement videre fra 16-dels-finalen i Champions League med den avgjørende scoringen i ekstraomgangene mot Zurich.

Målet er nå å bli spilleklar til kvartfinalen 11. november, der de mandag ble trukket til å møte regjerende mester Frankfurt. Det kan bli en utfordring for kanarifuglene, som var dårligst seedet av de 16 lagene i trekningen.

– Frankfurt er blant de bedre lagene i Europa, så vi får noe å bryne oss på. Det blir gøy og tøft. Oddsen er nok høy for avansement, men det er ikke umulig.