– Det kan ikke beskrives med ord

En gråtkvalt Oddfinn Pedersen i Rægestimen klarte ikke å holde følelsene tilbake da laget hans trygget plassen i 2. divisjon lørdag.

– Det kan ikke beskrives med ord, sier en overlykkelig Pedersen.

Supporterlederen på Flekkerøya jublet og gråt etter seieren mot Sola.

Rægestimen består av lokale fotballelskere med kjærlighet til sin egen øy, og det lokale laget Fløy.

Supporterkulturen begynte etter opprykket til 2. divisjon i 2004, kan Pedersen fortelle. Han mener at kulturen de står for på «øya», som han sier, er unik. Ikke bare på Sørlandet, men også i Norge.

– Det er oss, det er sånn vi er på øya. Det tror jeg faktisk vi er alene om. Jeg tror ikke det er en plass i Norge du finner noe lignende, sier supersupporteren.

Det er kanskje ikke så rart at Oddfinn Pedersen ser på Rægestimen som noe for seg selv. Hver eneste kamp stiller de opp på tribunen med sangheftene i hånda, klare for innsats. Oppmøtet varierer fra tre til syv personer.

Med over 130 sanger tilgjengelig kan det tross alt gå litt i surr, selv for den mest garvede supporter. Men det skal ikke mer til enn en kort kikk i heftet, og så går sangen sin vante gang igjen på tribunen på Flekkerøy stadion.

Fløy-kaptein, Lars Kristian Pedersen, er veldig glad for at Oddfinn og resten av gutta er tilstede under kampene. Han sender en stor takk til dem alle.

– Ja, absolutt. Ikke bare i dag, men også i andre kamper der vi virkelig har trengt de, har de vært med og hjulpet oss til tre poeng. Det må vi bare takke de for, sier kaptein Pedersen.

Fløy vant kampen 2-1. Fløys mål ble scoret av Lars Christian Thorsen og Henrik André Dahlum.