– Vi har tatt vårt ansvar

Onsdag kveld behandler Bystyret parkeringshuset under Torvet på nytt. Arbeiderpartiet avviser å ikke ta ansvar når partiet går imot byggingen.

Slik ser Torvet ut i dag. Foto: Jeanette Brubakken

– Vi har tatt vårt ansvar, og har vært tydelig på vårt standpunkt hele tiden. Vi holder de løftene vi ga til velgerne våre i valgkampen, forteller Trond Blattmann i Arbeiderpartiet.

Etter mye om og men har Venstre bestemt seg for at de ikke vil stanse arbeidet på Torvet.

Slår tilbake: Gruppeleder i Arbeiderpartiet, Trond Blattmann forteller at de tar ansvar og holder løftene de har gitt til sine velgere. Foto: Kristiansand Arbeiderparti

Gruppeleder i Kristiansand Venstre, Ivar Bergundhaugen oppgir til Fædrelandsvennen at årsaken er at et eventuelt kontraktbrudd kan føre til store utgifter for kommunen, samt at kommunen kan bli sett på som en upålitelig avtalepartner.

I onsdagens Fædrelandsvennen anklager Venstre Trond Blattmann og Arbeiderpartiet for ”å ikke ta ansvar”.

– Ap skal være det ansvarlige partiet, men jeg opplever ikke at de lever opp til det i denne saken, sa Bergundhaugen til Fædrelandsvennen.

Men Trond Blattmann slår tilbake.

– Venstre er presset i denne saken på grunn av økonomi og forholdet til avtalen. Bergundhaugen var enig med meg for et par dager siden om at dette er en dårlig miljøsak, forteller Blattmann.

– Ikke den viktigste miljøsaken

– Det jeg sa var at et parkeringshus under Torvet på langt nær er en god miljøsak, men jeg sa også at det vil monne mye mer for miljøet å prioritere saken om Ytre Ringvei, forteller Bergundhaugen.

Rådmannen har tidligere anslått at å stoppe arbeidet vil ha en prislapp på rundt femti millioner kroner for kommunen.

Bergundhaugen mener at vedtaket allerede er gjort av bystyret.

– Spørsmålet i dag er i realiteten om kommunen skal prøve å løpe fra en bindende avtale, sier han.

For miljøet

– Vi vil stanse arbeidet av miljømessige årsaker, forteller Blattmann.

I kveld avgjøres Torvets skjebne, og arbeiderpartiet gir seg ikke. Sammen med representanter fra Rødt, SV, MDG, demokratene og SP skal de kjempe mot utbyggingen i kveldens bystyremøte.

– Vi håper at vi snur flertallet. Så lenge det er håp, så skal vi kjempe, forteller Blattmann.

Den foreløpige stillingen er 29-24 for utbygging.

Blattmann forteller også at de vil stille opp på møtet med alternative forslag. Blant annet en sak på gang i ESA der det blir sett på om avtalen er lovlig inngått.

– I så måte mener mange at vi bør utsette saken, forteller Blattmann.

Vingler

Flere partier har vært ”vinglete” i spørsmålet om parkeringshuset under torvet.

Mandag sa Senterpartiet at de ikke går i mot utbyggingen, men tirsdag annonserte de i en pressemelding at de likevel går i mot utbyggingen.

Ole Magne Omdal i Senterpartiet beklaget onsdag overfor Fædrelandsvennen forvirringen, og sa at ting skjedde litt fort mandag.

Stort engasjement

At parkeringshuset på torvet engasjerer er det liten tvil om. Facebook gruppen ”Nei til parkeringshus under torvet” har nesten 3700 medlemmer, og engasjementet på gruppen er stort.

Saken blir tatt opp i Bystyret onsdag klokken 17.00 og Sørnett kommer tilbake med mer.