Til skogs med ny rullestol

Tidligere revyartist fra Kristiansand, Kjell Leween Tønnesland lar ikke bruk av rullestol stå i veien for å kjøre offroad. Nå har han fått en elektrisk beltehjulstol som trosser alle hinder.

Turglad: Familiefaren på tur med datteren Anna. Foto: Privat
På grunn av sykdommen multippel sklerose (MS) har fulltidsfar og tidligere revyartist fra Kristiansand Kjell Leween Tønnesland vært avhengig av rullestol i 6-7 år. Nå har han fått en ny doning som har revolusjonert hans måte å ta seg frem på. En offroadstol med beltehjul som kan ta turglade rullestolbrukere hvor de vil.

– Jeg kan anbefale den til rullestolbrukere som liker å dra på tur. Med denne kan man komme seg hvor som helst. Jeg bruker den først og fremst for å kunne være aktiv med barna, sier Tønnesland.

Den noe spesielle rullestolen er elektrisk, har store belter og en toppfart på 5 km/t. Dette vekker oppsikt når Tønnesland kjører av gåre på den.

–  Jeg får mange blikk og mange stopper opp for å spørre om den. Noen har trodd det var en minigravemaskin, forteller Tønnesland.

246 Likes: Den har også vakt oppmerksomhet på Facebook. Foto: Skjermdump

Den nye stolen har gjort livet til Tønnesland lettere, men å få den godkjent var ikke like enkel. Det har vært en lang prosess siden mai.

– Jeg måtte ha godkjenning av Nav, men siden den ble definert som motorisert kjøretøy var ikke det enkelt. Jeg måtte også søke om tillatelse fra kommunen hvor det ble tatt opp på politisk hold og i veidirektoratet. I tillegg måtte jeg få tillatelse fra grunneiere til å kjøre i marken, men alle var veldig positive, sier Tønnesland. Det var veldig fint da jeg endelig fikk den for en måned siden, forteller han videre.

Han forteller at det er første gang at en slik stol har blitt levert ut gjennom Nav-systemet i Trøndelag.

Tønnesland flyttet fra Kristiansand til Oppdal for halvannet år siden. Før han flyttet drev han med humor i  Complex og Høvågsdamene. Blant med opptredener  i Agder Teater. Han utelukker ikke comeback.

– Jeg savner å være litt gal og ha det gøy med revy, men ettersom at resten av gjengen i revylaget Complex er i Kristiansand, holder jeg ikke på med det lenger. Men jeg stiller gjerne opp på noen forestillinger hvis jeg er i byen. Kanskje det blir noen julebordforestillinger fremover, sier Tønnesland.

https://youtu.be/iHQFJD9dyMw