Selger tonnevis med smågodt

På Europris i Kristiansand merker de at halloween er like rundt hjørnet. To personer har påfyll av smågodt som sine eneste arbeidsoppgaver. De siste dagene før halloween forventer de å selge nesten to tonn godteri.

– Det er de verste dagene som gjenstår, sier butikkeier Rolf Tore Eide, med et bredt smil om munnen.

Han viser oss stolt frem i butikken, og gestikulerer mot de store langbordene som er fylt til randen med godteri.

Eide kan bekrefte at de har hatt en stor pågang i forbindelse med feiringen av den amerikansk-importerte høytiden. Om han har fått inntrykk av at halloween er mer populært enn noen gang er han ikke i tvil om.

– Å herreminn, ja, det har jeg. Vi har allerede solgt mer i år enn i fjor, og det er jo fra i kveld av at det vil begynne å ta av.

Hvem er det som handler mest i forbindelse med halloween?

– Det er jo mange barnefamilier som kommer innom, og skal ha kostymer til barna i forbindelse med skolearrangementer og lignende, men vi ser også at det er en del voksne som har tenkt seg på halloween-fest i helga.

Er dere forberedt på den store pågangen?

– Vi har bestilt to tonn med smågodt som er ventet i dag, og det er vel så vidt det holder, sier butikkeieren med et glimt i øyet.

– Vi har også hyret inn en skoleelev som skal være med på å fylle på med smågodt.

Når vi er i ferd med å forlate butikken og ønsker et bilde av sjefen selv, er han ikke vanskelig å be. Han skrur på alt som er av halloween-dekor, med lyd og lys, mens latteren, humøret og iveren etter å vise oss rundt når en kurvtopp.