Enter the ad code for 468x60 ad spot

Gladiators tapte finalen

Av Amanuel Tesfaghabr Send e-post til forfatteren - Publisert: 31. oktober, 2015

Tidenes første seriefinale i amerikansk fotball for damer i Norge er nå unnagjort. Kristiansand Gladiators tapte for hovedstadslaget Vålerenga Trolls.

Dette skulle egentlig vært en NM-finale, men reglene tilsier at det må delta minst seks lag for å kunne kvalifisere for Norgesmesterskap. Derfor møttes nummer en og nummer to på tabellen til en seriefinale i Oslo. Med seier i dagens kamp ville Kristiansand Gladiators gått ubeseiret gjennom tidenes første dameserie. Slik ble det ikke, da Trolls vant kampen 18-0 på Jordal, Vålerengas hjemmebane.

- Det gikk ikke vår vei i dag. Vi møtte et godt lag som har hatt stor fremgang siden sist vi spilte mot dem. Vålerenga ville mest i dag, forteller Gladiators trener Hege Indresand til Sørnett.

Stor utvikling

Likevel merker Indresand den store utviklingen damefotballen i Norge har hatt nå.

- Det har gått over all forventning. Lagene og idretten har hatt stor utvikling, og det er kjempe gøy å ta del i dette, sier Indresand.

Med flere gode prestasjoner og en touchdown ble Vålerengas Martine Enger kåret til kampens beste spiller. Hun forklarer hvorfor de vinner i dag.

- Kjempe deilig å vinne. Alt sitter i dag, både defensivt og offensivt, spesielt defensivt. Vi tapte vår første kamp mot Gladiators, og da hadde vi ikke erfaring. Vi har derfor jobbet med feilene vi gjorde før, forteller Enger.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand