Gladiators tapte finalen

Tidenes første seriefinale i amerikansk fotball for damer i Norge er nå unnagjort. Kristiansand Gladiators tapte for hovedstadslaget Vålerenga Trolls.

Dette skulle egentlig vært en NM-finale, men reglene tilsier at det må delta minst seks lag for å kunne kvalifisere for Norgesmesterskap. Derfor møttes nummer en og nummer to på tabellen til en seriefinale i Oslo. Med seier i dagens kamp ville Kristiansand Gladiators gått ubeseiret gjennom tidenes første dameserie. Slik ble det ikke, da Trolls vant kampen 18-0 på Jordal, Vålerengas hjemmebane.

– Det gikk ikke vår vei i dag. Vi møtte et godt lag som har hatt stor fremgang siden sist vi spilte mot dem. Vålerenga ville mest i dag, forteller Gladiators trener Hege Indresand til Sørnett.

Stor utvikling

Likevel merker Indresand den store utviklingen damefotballen i Norge har hatt nå.

– Det har gått over all forventning. Lagene og idretten har hatt stor utvikling, og det er kjempe gøy å ta del i dette, sier Indresand.

Med flere gode prestasjoner og en touchdown ble Vålerengas Martine Enger kåret til kampens beste spiller. Hun forklarer hvorfor de vinner i dag.

– Kjempe deilig å vinne. Alt sitter i dag, både defensivt og offensivt, spesielt defensivt. Vi tapte vår første kamp mot Gladiators, og da hadde vi ikke erfaring. Vi har derfor jobbet med feilene vi gjorde før, forteller Enger.