Enter the ad code for 468x60 ad spot

- Ønsker meg ikke tilbake

Av Gjermund Håkonseth Send e-post til forfatteren og Håkon Netskar Send e-post til forfatteren - Publisert: 2. november, 2015

Parwiz Rezai er en av 88 flyktninger som for tiden har fått rom på Budget Hotel i Kristiansand. De oppholder seg her mens de venter på asyl.

 

Sammen med venn og romkamerat Mohammad Ali (39) bor han på et lite rom i andre etasje på hotellet. Rommet har en køyeseng, skrivebord og et bad på deling.

- Det er et fint rom, og vi trives godt her. Hotellet har god plass til å bo på, sier romkameratene som er usikre på hvor lenge de blir værende der.

For å få tiden til å gå henger Rezai og de andre flyktningene utenfor hotellet. Mange spiller fotball på parkeringsplassen eller tar en gåtur langs Bystranda.

- Vi går til et hotell like i nærheten for å spise. Vi får frokost, lunsj og middag hver dag, sier Rezai. Det er store kulturforskjeller mellom Norge og Afghanistan, men jeg tror ikke det kommer til å bli et problem, legger han til.

ROMKAMERATER: (f.v) Ali og Rezai deler dette hotellrommet. Foto: Håkon Netskar

 

- Veldig glad for å komme hit

- Jeg ønsker å bo her for å studere i fremtiden. Jeg vil ikke å dra tilbake til Afghanistan, forteller Rezai.

Rezai har reist med buss fra hjemplassen Ghanzi-provinsen i Afghanistan. Han kom hit for to dager siden. Den månedslange reisen har gått via Syria og Tyrkia og gjennom Europa. Han håper på å bli værende i Norge.

- Jeg flyktet på grunn av alle problemene i hjemlandet, blant annet terroren til Taliban. Jeg er veldig glad for å komme hit, og jeg elsker landet, sier Rezai.

 

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand