– Hotellmottak ingen langsiktig løsning

Sørnett hentet tirsdag inn kommentarer fra lokalpolitikere på hotellinnkvarteringen vi mandag skrev om.

Budget Hotel i Kristiansand har 88 asylsøkere (tall fra mandag formiddag).

Det er en bred enighet om at dette er en god midlertidig løsning blant bystyrerepresentanter fra Arbeiderpartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet.

Hans Otto Lund, Høyre:

– Dette er en ekstraordinær situasjon, og da er å bo på hotell en god løsning. Det beste hadde vært å ha egne mottak, ikke et lite hotell ved jernbanen. Hadde vi hatt en spåkule for et par år siden som kunne forutse denne flyktningestrømmen, ville situasjonen vært annerledes. Nå må man ty til nødløsninger, og det er ikke bra, spesielt for barnefamiliene. Mottaket på Birkelid er veldig godt tilrettelagt, og det burde vært flere slike.

Ebbe Boel Pedersen, KrF:

– Dette er en mulighet til å hjelpe folk som er i nød. Men å bruke hotell som asylmottak er ikke optimalt, og ikke noen løsning på sikt.

Vidar Kleppe, Demokratene:

– Jeg er veldig for en restriktiv innvandringspolitikk. Nødløsninger som dette er konsekvensen av å ta inn for mange, og  og jeg frykter svenske tilstander i landet.

Øyvind Berntsen, FrP:

– Jeg har tillit til at UDI har funnet den beste løsningen, selv om et hotell. Det viktigste er at de får tak over hodet, en seng og en god oppfølging.

Trond Henry Blattmann, AP

– Å bo på hotell er mye bedre enn andre alternativer, og som midlertidig løsning fungerer det. Men det er ikke optimale boforhold på sikt.