KSI Basketball får endelig spille serie

Laget startet opp for fire år siden. Nå skal basketballaget til Kristiansand Student Idrettslag (KSI) for første gang delta i seriespill. De skal nå spille i 2. divisjon i region sør. Spillerne gleder seg til det.

Full jubel for KSI Basketball. Nå skal de endelig få spille serie. (Foto: KSI Basketball)

– Jeg synes det er helt fantastisk at vi nå får muligheten til å spille serie, sier Ole Kristoffer Skaaland, en av spillerne.

Økt motivasjon 

Aktivitetsleder Matias Smørvik. (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

I fjor søkte de midler fra Velferdstinget slik at laget skulle kunne betale noe av utgiftene forbundet med seriespill. Men søknaden ble avslått. I år søkte de igjen, og etter mye frem og tilbake, ettersom de fleste lag fikk avslag fra Velferdstinget, fikk de til slutt midlene de hadde søkt om, som gjorde det mulig for dem å melde seg på serie. Aktivitetsleder, Matias Smørvik, merker den store listen spillerne har til å spille nå kontra tidligere.

– Vi opplever at medlemstallet er ganske så likt, men at intensiteten og motivasjonen på treninger er langt høyere nå enn før, fordi vi nå har en serie å spille mot. I tillegg har vi huket tak i spillere som ikke er studenter, men som vil være med i det gode fellesskapet vi har å tilby her, forteller Smørvik til Sørnett.

Skaaland håper interessen øker. (Foto: Amanuel Tesfaghabr)

Interessen vil vokse

Skaaland håper at deltakelse i serie vil føre til at interessen for basketball i Kristiansand vokser.

– Det at vi nå får et studentlag synes jeg er viktig for interessen i byen. Jeg håper at det vil føre til at flere velger å starte med sporten, sier Skaaland.

Deres første kamp spilles på Spicheren den 19. november.