Undersøkende Journalistikk (gruppe 2), undersak 1 «Best i Sør»

  Mens det i Kristiansand klages over søppel og late fotballspillere, sendes det skryt fra idrettsetaten til Vennesla og Vindbjart over hvordan de håndterer deres anlegg, Moseidmoen.

  Styremedlem i Vindbjart FK, Vidar Ulstein, forteller at det er viktig for klubben at banen er ryddig. Foto: Patrick Sønstevold.

  I Vindbjart blir de eldre spillerne pålagt et ekstra ansvar når det kommer til rydding av baner og garderobeanlegg. Også i Vennesla er det kommunen som står for eierskapet av idrettsanlegget, mens Vindbjart er den fremste brukeren.

  Styremedlem, Vidar Ulstein, setter pris på de gode ordene fra idrettsetaten i Kristiansand.

  -Det er hyggelig å få skryt. Vi prøver å rette fokus på dette problemet, slik at det ser ordentlig ut. Vi ønsker at anlegget skal se bra ut både for eget lag og motstandere som kommer på besøk.

  Les også:

  Søppel hindrer vedlikeholdsarbeidet.

  Dårlig vedlikehold øker risikoen for idrettsskader.

  Har et opplegg  

  Kafeteriaen på Moseidmoen, som driftes av dugnadspersonell, blir ilagt et ekstra ansvar i følge Ulstein.

  – De som jobber i kafeen her, tar en runde rundt om på anlegget for å se at alt ser bra ut.

  Han trekker i tillegg frem klubbens førstelag, som til daglig spiller i 2.divisjon.

  -Spillerne på førstelaget er ekstremt flinke til å holde orden. Når de eldste spillerne forlater garderoben er det alltid så godt som strøkent, enten det er på bortebane eller hjemmebane.

  Banemesteren på Moseidmoen, sørger for at anlegget ser bra ut og holder god kvalitet. Foto: Eirik Haugen.

  – Interessert i at det ser bra ut 

  Som den fremste brukeren av idrettsanlegget, er Vindbjart opptatt av at det skal se bra ut på Moseidmoen ifølge Ulstein.

  -Vi er de første som er interessert i at det skal se bra ut. Ser det ikke bra ut, er det oss det går utover.

  Han tror idrettsklubbene får et litt upersonlig forhold til idrettsanleggene når de selv ikke sitter på eierskapet.-Det er nok noe å hente dersom idrettslagene selv hadde eierskapet. Da ville drift og vedlikehold gått mye dugnad.

  Flinke på anleggsutbygging

  Ulstein retter samtidig skryt til idrettsetaten i Kristiansand.

  -De skal ha honnør. Jeg syntes de har vært vanvittig flinke på anleggsutbygging. Det er oppgradert med enormt mange nye kunstgressbaner rundt om, og det er det jaggu ikke så mange kommuner som er så gode på det som dem.