Kan bli hele 20 grader varmere

Torsdag morgen var det 20 kuldegrader på Kjevik, i morgen kan vi se årets første varmegrader.

2016 har vært et kaldt år så langt, grunnet flere høytrykk etter nyttår.

– Januar måned har vært som de fleste har erfart. Det har vært kaldt og etter nyttår fikk vi flere høytrykk som førte til kulde over hele landet. Få kulderekorder har blitt satt, men det er nok en del som har fryst i år også, forteller vakthavende metrolog Øyvind Johnsen ved Metrologisk institutt til Sørnett. Ifølge Johnsen ser det ut til at de kaldeste dagene er over nå.

– Det ser ut til at det kaldeste været er over, uten at det kommer til å bli veldig varmt den kommende tiden. Mest sannsynlig vil snøen vi har hatt gå over til regn og det vil bli lite snø langs kysten. Temperaturendringene som kommer nå skyldes at høytrykkene brytes ned og trekker seg unna og vi får lavtrykk fra Atlanteren. Vinden som kommer utover helgen kommer fra sør-vest og vil ha varmere luft, forteller metrologen.

Takrasfare

– Den stigende temperaturen vil øke faren for takras de neste dagene, men hovedsakelig så er det varmen innenfra byggene som utgjør den største faren, forteller Johnsen

Politiet minner på at det er eieren sitt ansvar å fjerne is og snø fra takene.

§12 i politivedtektene i Agder hevder at: «Når snø eller is truer med å falle fra hustak mot offentlig sted, skal gårdeieren straks sette opp avvisere som gjør det tydelig at ferdselen er forbundet med fare eller ulempe, og snarest sørge for at taket blir ryddet.»

Gi din mening om været i pollen til høyre.