– Låtskriving er et verktøy for følelser og tanker

Marte Wulff ønsker at potensielle låtskrivere skriver låter for sin egen del.

Marte Wulff ser frem til kveldens arrangement. Foto: Julia Naglestad

– Jeg håper jeg kan bidra med noe til de som deltar, forteller låtskriver Marte Wullf.

Onsdag kveld blir det arrangert Låtskriveraften på Hos Naboen i Kristiansand.Den lokale sangeren Marte Wulff kommer for å snakke om hennes fremgangsmåte som låtskriver, samt dele tanker og kunnskap til gjestene.

Låtskriving i blodet
Marte Wulff oppfordrer gjestene til å stille spørsmål gjennom kvelden.

–  Jeg kommer til å bli intervjuet på scenen, noe som vil føre til en prat om låtskriving. Gjestene bør selvsagt spørre viss det er noe de lurer på angående temaet, legger Wulff til.

Artisten sier selv hun har hatt låtskriving i blodet allerede fra hun var liten. Til potensielle låtskrivere ønsker hun at de skriver låter for sin egen del.

– Låtskriving er et verktøy for følelser og tanker. Det kan være greit å skrive om ting man vet noe om og gjerne føler noe omkring. Det er hovedsakelig viktig at man skriver låter for sin egen del, selv om man ønsker nå ut til mennesker med musikken, avslutter hun.

Arrangert av studenter
Sammen med firemedstudenter arrangerer Aslak Rossehaug låtskriveraften. Han  studerer selv rytmisk musikk ved Universitetet i Agderer, og er positiv til kveldens arrangement.

Aslak Rossehaug tror det blir en suksessrik kveld. Foto: privat

– Det ser ut til å bli en suksessrik kveld. Vi har med oss en etablert låtskriver, samt skal 6-7 personer, både studenter og lokale fra byen, spille hver sin låt. Til slutt blir det åpen scene for alle, forteller Rossehaug.

Rossehaug har vært med å arrangert låtskriveraften før og skal delta fremover.

– Dette er tredje gang vi har låtskriveraften. Til nå er det blitt er månedlig arrangement, og jeg ønsker at det skal fortsette slik lenge fremover. Vi har fyllt opp lokale før, så det er ikke tvil om at folk er engasjert, avslutter studenten.

Nytt album
Marte Wulff slapp singelen «Si det sånn» denne måneden, og kommer med nytt album i april.