– Highasakite er hovedprioriteten

Lørdag skal Marte Eberson (28) ha konsert på Håndverkeren. Hun er nå ute på solo-turné, men sier at jobben hun gjør med det populære bandet, Highasakite, er hovedprioriteringen.

Marte Eberson (28) er aktuell med det nye albumet «Mad Boy». Lørdag er hun klar for Håndverkeren i Kristiansand. Pressefoto.

 

– Highasakite er hovedprioritering nummer én. Det tar mye tid og vi jobber masse mot både utland og Norge. En voldsom stor satsing på solokarrieren har jeg ikke tid til nå, jeg har mer enn nok med Highasakite, sier Marte Eberson, som nå er alene på turné.

Til vanlig er hun keyboardist i det meget populære bandet Highasakite, som virkelig slo gjennom for fullt i 2014 med albumet «Silent Treatment».

Albumet inneholder blant annet den velkjente låten «Since Last Wednesday», som virkelig satte fyr på bandets popularitet her til lands.

Til nå har hun hatt konserter i Bergen og Stavanger, og skal til både Trondheim og Kristiansand henholdsvis fredag og lørdag. Det nye albumet hennes, «Mad Boy», har fått gode anmeldelser av de store avisene, og Dagens Næringsliv kaller albumet tett, melankolsk og industrielt vakkert.

Lys fremtid

Av den kjente musikktjenesten Spotify, har Eberson blitt spådd en lys fremtid. I selskap med artister som Sonny Alven, Alan Walker og Anna of the North blir Eberson regnet som en av de få som virkelig kan slå gjennom i 2016.

– At Spotify har troa på meg er veldig hyggelig. Målet mitt med å lage musikk er ikke nødvendigvis å slå gjennom. Å produsere musikk er det morsomste jeg vet og om andre liker musikken min, slik at jeg kan ha det som levebrød er det fantastisk, sier Eberson.

– Kompakt og ren popmusikk

Hun spiller kun et knippe utvalgte konserter, og i Kristiansand er det Håndverkeren som får Eberson på besøk. Bookingansvarlig for Håndverkeren, Jan Kenneth Transeth, er fornøyd med at deres konsertscene ble plukket ut.

– Det er alltid stas å bli valgt. Rapporter fra de tidligere konsertene har vært meget gode. Med Eberson får vi kompakt og ren popmusikk rett i fleisen, sier Transeth.

På lørdag kan folk regne med mye lyd og nyskapende musikk. Målet til Eberson er å sette følelsene i sving.

– De kan forvente seg en musiker som er fryktelig gira, og takknemlig for å kunne spille musikken sin for et publikum. Det blir mye nerve og energi. Håpet er å virkelig vekke følelser hos folk. Enten de er gode eller dårlige, avslutter Eberson.