Må skape seg en plass blant folkehøgskolene

Antall folkehøgskoler på Sørlandet har fordoblet seg de siste årene. Den nystartede SKAP folkehøgskole må derfor kjempe om elevenes gunst.

 

Den nye folkehøyskolen SKAP skal holde til i det gamle Solborg Hotell
Foto: SKAP kreativ folkehøyskole

Mandag skrev Sørnett om Kristiansand Folkehøyskole som har fått 129 søkere til de 75 skoleplassene. Skolen er nå inne i sitt første driftsår, og har i dag 60 elever. Mellom 60 og 70 elever har søkt om skoleplass på Setesdal Folkehøgskole, som har plass til 48 studenter. I Mandal, kjemper Folkehøgskolen Skap om en plass i markedet.

– Til nå har vi fått 17 søkere til skolen vår. Vi har plass til rundt 60 elever, men kan starte opp med 40 ungdommer, sier kommende rektor ved  Skap i Mandal, Ann Birgitte Tveiten.

Den nye folkehøyskolen i Mandal kommer til å får det knalltøft i kampen om søkerne. Skolen starter opp til høsten og tilbyr linjer innenfor teknologi, ledelse og kommunikasjon. Skolenavnet Skap henspiller på at skolen vil jobbe med kreativitet for elevene. Til det kommende skoleåret konkurrerer Skap med fem andre folkehøgskoler.

I tillegg til å tilby elevene et kreativt og spennende linjetilbud, kan Skap også skryte av sine fasiliteter. Skolen holder nemlig hus i det som tidligere var Solborg Hotell. Det betyr at Skap er en folkehøgskole med hotellstandard.

– Nå skal vi på turne til videregående skoler for å informerer elevene om vår folkehøyskole, forteller Ann Birgitte Tveiten.