– Aldri vært med på noe liknende før

12. februar er den tradisjonsrike musikalen på Vågsbygd videregående skole tilbake. Elevene er nå i gang med siste innspurt før premieren, og elev Johanna Tiedje (18) gleder seg til forestilling.

Musikkelever på tredje året Johanna Tiedje (18) og Nathalie Føreland (19) er her nettopp ferdig med musikal-øvelse. Foto: Erlend I. Skarsholt

Fredag 12. februar står tredje klasse ved musikk- og dans-linjen ved Vågsbygd videregående skole klare med en ny musikal. Forestillingen «Rent» handler om en gjeng unge artister som holder til i East Village i New York. Den er basert på Jonathan Larson sin musikal med samme navn.

– Jeg har aldri vært med på noe liknende før. Det blir gøy å vise frem det vi har lært de siste ukene, sier en av hovedrolleinnehaverne i musikalen Johanna Tiedje.

Aktuelle temaer

Musikalen tar opp temaer som fortsatt er aktuelle den dag i dag, selv om den ble fremført første gang i 1993. Tiedje spiller rollen som Mimi, som er en erotisk danser og som lider av HIV.

– Musikalen handler om en vennegjeng som strever med utfordringer som fattigdom, rus og seksualitet. «Rent» forteller en historie om kjærlighet, og om å følge drømmene sine, og leve i nuet, sier Tiedje.

Mye øvelse

Med få midler til rådighet , er mye overlatt til elevene. De står for det meste av produksjonen, og det som skjer på scenen. Det er satt av mye tid for elevene til å kunne øve, og gjøre seg klare.

– Tiden før jul har vi jobbet med det musikalske. Der har vi en gang i uka hatt en hel dag med korøvelse, og solo/duett øvelser for de som har roller. Etter jul begynte vi med øvelser hver helg i tillegg til hver torsdag. På øvelsene jobber vi med regi, dans og selvfølgelig sang på scenen, forteller Tiedje.

Her er musikk og dans klassen i gang med øving til den årlige musikalen på Vågsbygd videregående skole. Foto: Privat

Tiedje forteller om mye jobbing frem til nå, og sier at hun gleder seg til å stå på scenen.

– Det jeg gleder meg mest til er forestillingene, og særlig produksjons-uka. Det er nå vi begynner å merke at ting tar form. Alt fra å bygge scenen til selve scene-showet, sier Tiedje.

Står sterkt i Kristiansand

Produksjonsansvarlig for musikalen er adjunkt ved Vågsbygd videregående skole, Anne Margrethe Gluch. Gluch har i ti år vært ansvarlig for produksjonen av musikalen, og får ikke skrytt nok av elevene.

– Første musikal ble satt opp mellom slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Den står i dag sterkt i Kristiansand. Elevene skal ha æren for det. De gjør en fantastisk jobb, sier Gluch.

Premieren på musikalen er klokken syv 12. februar, og siste forestilling er 18. februar. Gluch avlsutter med å si at lokalet rommer 150 publikummere, og håper mange kommer til å ta turen.