Underskriftskampanje for studentsamfund

– Vi ser mot Stavanger, men håper jo på et like stort engasjement som i Bergen og Trondheim, men det er langt frem i tid, sier UiA-student Jon Henrik Lorentzen Thorvildsen.

Her i Kvadraturen ønsker UIA-student Thorvildsen studentsamfundet. Foto: Arkivfoto.

Thorvildsen ønsker at denne underskriftskampanjen skal vise at det er engasjement for et nytt studentmiljø i Kristiansand.

– Målet er å få mange nok signaturer for å vise til SiA, UiA og kommunen at det er engasjement nok til å skape et samlingssted for studenter i Kvadraturen, sier han.

Ikke et utested

Her var det forrige samlingspunktet for studenter i Kvadraturen, Pir 6. Foto: Arkivfoto

Det som er visjonen er et samlingssted for studenter i Kvadraturen. Tidligere var utestedet Pir 6 ment som et samlingspunkt for studenter, men ifølge Thorvildsen er det ikke noe lignende som det de er ute etter.

– Vi er ikke interessert i et slags utested, men mer et samlingssted for studenter, sier Thorvildsen.

Pir 6 ble lagt ned i 2014 og siden da har det ikke vært noe opplagt ‘’studentsted’’ i Kvadraturen.

I idéfasen

Han poengterer at de er i idéfasen, men ser for seg et lignende konsept som Stavangers studenthus Folkens. Der har de konserter, temafester, møtelokaler, bar og andre aktiviteter, med hyggelige studentpriser selvsagt.

Underskriftskampanjen ble startet opp mandag 1. februar, og promoteres via Facebook. I skrivende stund (3. februar) har kampanjen 92 underskrifter. Thorvildsen sier til Sørnett at han håper det vil ta av etter hvert.