– Dette betyr utrolig mye

Onsdag gikk femte utgave av Tangen Talenter på Tangen videregående skole av stabelen. Vinnerduoen ble rapper Martin Fredriksen (16) og vokalist Sanne Kimestad (16) fra Vågsbygd.

Martin Fredriksen og Sanne Kimestad ble vinnerne av Tangen Talenter 2016. Foto: Erlend I. Skarsholt

Tangen videregående skole avholdt den årlige talentkonkurransen, Tangen Talenter, onsdag. Nytt av året var direktesendingen av arrangementet. Fire kameraer var satt opp, og de som satt hjemme i stuen hadde med det en sjanse til å følge de ni finalistene i aksjon.

Det var musikk, dans og drama elevene ved Vågsbygd videregående skole Martin Fredriksen, og kjæresten Sanne Kimestad som stakk av med seieren med sin sang-opptreden.

– Dette var veldig gøy, og betyr utrolig mye, sier en smilende Fredriksen og Kimestad rett etter at de er blitt ropt opp som vinnere.

Egenskrevet låt

Begge driver med musikk og skriver tekster, og på fritiden synes de det å opptre er moro. De fremførte en låt skrevet av Fredriksen selv. Låten «Pain won’t last» ble rappet av Fredriksen, og Kimestad hadde full kontroll på vokalen.

– Låten handler om en venn av meg som har slitt, og som flere ganger har prøvd å ta livet sitt. Teksten og budskapet er at ting ordner seg, og at smerte ikke varer for alltid, sier Fredriksen.

Tidligere The Voice deltaker Geirmund Hansen var en av fire dommere under finalen. Han skryter av vinnerne.

– Det å rappe og synge så bra med et slikt viktig budskap skrevet selv er utrolig sterkt, sier Hansen, som også under opptredenene skrøt av alle talentene.

Fornøyd arrangør

Det er femte året Kjetil Karlsen er med på Tangen Talenter, og han synes årets utgave er den beste så langt.

Det var rundt 1200 som møtte opp på Tangen videregående skole onsdag. Foto: Erlend I. Skarsholt

– Jeg synes hele opplegget var veldig bra i år. Dommerne er proffe, det er blant annet mer og bedre lys. Direktesendingen av arrangementet med fire kameraer var selvsagt prikken over i’en, sier en fornøyd Karlsen.

Han synes det er veldig moro at så mange elever er med å bidrar.

– Det er skikkelig moro at hele skolen hjelper til. Medier og kommunikasjon-elever har blant annet ansvaret for det tekniske, og elever har hjulpet til å designe scenen. Karlsen avslutter med å skryte av talent-finalistene, og sier at det å få frem talenter som ellers ikke ville bli funnet er hovedmålet med Tangen Talenter.

Romantisk middag

Etter å vunnet talentkonkurransen ønsker Fredriksen og Kimestad å takke alle som stemte de frem på Tangen sine nettsider. Fredriksen kan røpe at deler av premiesummen, på fire tusen, skal bli brukt sammen med kjæresten.

– Nå må vi ut på date og spise en god middag.