Ble valset over av Byåsen

Vipers ble knust i Aquarama, og var ikke til å kjenne igjen etter flere gode kamper i det siste

Byåsen var for hard motstand for Vipers. Jessy Kramer (venstre), og Marta Tomac For Vipers. Foto: Ron Henning Sundvor

Kristiansand Vipers 24 (11)-(15) 31 Byåsen

Det var duket for storkamp da Byåsen gjestet et fullstappet Aquarama onsdag kveld. Omkampen ble derimot langt fra det kristiansandlaget håpet.

Byåsen ledet fra start til slutt, og så ut til å være et mye bedre lag enn Vipers. Trener Gunnar Pettersen var ikke en fornøyd mann etter kampen.

Sakura Hauge mottar prisen som Vipers beste spiller. Foto: Ron Henning Sundvor

– Det er den dårligste forsvarskampen vi har spilt i år. Vi henger ikke med i det hele når Byåsen spiller i høyt tempo, sa han etter kampen.

 

Keeperen Vipers beste

De 1809 fremmøtte så at selv om Vipers slapp inn 31 mål, var det keeper Sakura Hauge som ble kåret til sørlendingenes beste spiller.

– Det er jo kjipt å slippe inn 31 mål, men jeg mener selv jeg gjør en god kamp. De får alt for mange gjennombrudd, og da blir det vanskelig å være keeper, sa hun.

I regi av en vanvittig god Marie Henriksen ble forsvaret til Vipers seende ut som statister. Byåsen fikk gang på gang spilt gjennom slik at de fikk skutt fritt fra 7 meter.

Vipers klarte derimot ikke få noen flyt i angrepet, og stoppet stadig opp for å starte på ny. Slik blir det ikke mål av.

– Vi har som mål å ikke slippe inn mer enn 24 mål. Hadde vi klart det, hadde vi fått uavgjort. Men vi stopper opp i angrep, spesielt i starten. Det er irriterende, for Byåsen skal ikke være så mye bedre enn oss, sa Pettersen etter kampen.

Pettersens teamtalk hjalp ikke mot et sterkt Byåsen. Foto: Ron Henning Sundvor

Skuffet landslagssjef

På tribunen satt landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han skrøt veldig av Byåsen, men hadde sett for seg en annen kamp.

– Vipers overrasket meg. De så ut til å ha en uvanlig tung dag, og hadde veldig lite flyt i spillet sitt. Jeg hadde forventet bedre, selv om Byåsen spiller veldig bra og har veldig høyt tempo, sa han.

Vipers taper til topplagene, og ligger på en femteplass etter å ha blitt forbigått av Byåsen. I neste kamp venter Glassverket, som også blir en avgjørende kamp.

– Andreplassen er fremdeles innen rekkevidde, og vi går enda for den. Men vi må legge skuffelsen bak oss, og får svare med å slå Glassverket, sa Hauge.

I pausen annonserte Vipers deres største sponsoravtale noensinne.

 

Kamprapport:

Første omgang starter jevnt, og det står 4-4 etter ti minutter. Så starter tørkeperioden for Vipers. På de neste ti minuttene skjærer Byåsen angrepet Kristiansandforsvaret i stykker, og får skutt fra 7 meter så ofte de vil. De klarer heller ikke å utnytte den eneste overtallsperioden de får i omgangen.

Det står 6-11 før Pettersens jenter forstår alvoret og setter et frimerke på Byåsens Martinsen, som var nøkkelen til trønderne. Nå holder Vipers følge, men de blir fremdeles tvunget til å skyte fra 9 meter, og får ikke god uttelling.

Når pause signalet går, står det 11-15 i favør Byåsen. En fortjent ledelse.

Andre omgang startet som første sluttet. Byåsen kjører, og har hele spillet, mens Vipers ikke henger helt med. Vipers sløser bort mange gyldne kontringsmuligheter, og kommer aldri nærmere Byåsen.

Det ender med en fortjent 24-31 seier til Byåsen.