– Måk fram postkassene

Snøfylte gater skaper problemer for postvesenet. Distribusjonsleder Bjørn Tønnesen oppfordrer folk til å finne fram snømåken.

ETTERLYSER MÅKING: Kalde, våte og lange dager blir verken varmere, tørrere eller kortere når postbudene må klatre gjennom store snøhauger for å komme fram til postkassene.
ETTERLYSER MÅKING: Kalde, våte og lange dager blir verken varmere, tørrere eller kortere når postbudene må klatre gjennom store snøhauger for å komme fram til postkassene.

– Når folk ikke måker, skaper det vanskelige arbeidsforhold for oss. Dersom vi må vasse i snø blir det kaldt og vått, sier Bjørn Tønnesen.

Etter en lang vinter med rekordstort snøfall kan Tønnesen konstatere at glatte veier og kulde ikke er postvesenets største problem. Øverst på listen står lite omtenksomme postmottakere.

– I løpet av en arbeidsdag er man gjerne innom 700-800 postkasser. Dersom 40 av disse ikke måkes, er det et problem. Årsaken er rett og slett utenksomhet. Folk ser ikke problemet, mener Tønnesen.

Uvant vinter

Det er lenge siden sørlendingene har opplevd så mye vinter som i år. Derfor tror distribusjonslederen at folk glemmer problemet.

– Etter 40 år i postvesenet har jeg vært ute mange vintre, men dette er et problem som blir større. Folk er ikke vant til ordentlig vinter lenger, derfor tenker de ikke på måking av postkasser, tror Bjørn Tønnesen, som likevel presiserer at de fleste er flinke til å måke snø.

Gleder seg til sommer

Posten skal frem – uansett forhold. Likevel ser Tønnesen fram til lettere vær.

– Det har vært en tøff vinter for postbudene, og de har gjort en kjempejobb. Men jeg tror nok at de fleste ser fram til at våren skal komme. Da blir alt mye enklere, avslutter Bjørn Tønnesen.