Presteyrket er rett rundt hjørnet for Irlin Bråten

Irlin Bråten fra Grimstad håper hun kan se tilbake på et liv fullt av flere minneverdige møtepunkter med mennesker når hun blir pensjonist.

Irlin Bråten. FOTO: privat

 

-Jeg håper jeg kan se tilbake på også enkeltpersoner som sto frem i mengden og at jeg personlig turte å ta sjanser. At jeg turte å satse selv om ting kanskje kunne virke mer uoverkommelig enn det var sannsynlig. Forutsetningene mine for fremtiden er å tørre å være modig, forteller 28 åringen fra Grimstad.

Snart ferdig

Irlin Bråten har enda god tid før hun kan slå seg til ro som pensjonist. Det er bare få måneder igjen før hun kan kalle seg prest og ferdigutdannet. Hun har studert i Oslo og står klar julen 2016, etter en seks årig utdannelse. Da er hun klar for å komme seg ut i arbeidslivet.

-Jeg er veldig spent, men jeg er egentlig ganske åpen for det meste. Jeg dras veldig mot miljøer som er vitale, levende og varierende slik at jeg kan får en stor kontaktflate med mennesker. Det er noe med miljøene hvor aktiviteten er høy og med et stort mangfold som er spennende, forteller hun.

Forventningene til seg selv klare. Hun håper å kunne være tilstede med gode øyne, utfordre andre mennesker og få folk til å gå dypere i sin egen forståelse og tro.

-Jeg har ikke alle svar, men jeg håper jeg kan bidra til en type gransking på hva som er riktig for både seg selv og kirken.

 

 

Her på studietur til Israel og Palestina. FOTO: privat

Det kom naturlig

-Veien til presteyrket har kommet veldig naturlig for meg. Jeg har alltid vært aktiv i forskjellige sammenhenger, og egentlig hatt en fot innenfor det meste. Det var vell først i tenårene når jeg var veldig aktiv i KFUK-KFUM (Kristelig Forening for Unge Kvinner og Kristelig Forening for Unge Menn) at jeg skjønte jeg ville arbeide med mennesker.

 

Etter en fullført bachelor i ungdom, kultur og tro i 2011, ble Bråten mer sikker på at hun ønsket å gå videre med teologi. Det kjentes spennende og flott, samtidig som det var

utfordrende, forteller hun.

-Jeg har opplevd å ha mange gode prester som har vært flinke til å se opp igjennom oppveksten, sier Bråten. Det å bli sett og lyttet til har vært viktig for meg. Da har jeg turt å ha store tanker om Gud, hvem jeg er og hvem jeg ønsker å være.

Bråten håper hun kan som en 75 år gammel dame se tilbake på seg selv som en person som turte og som var eventyrlysten.

Les også om Arnfinn Bråten, som har vært prest i over 40 år!
http://sornett.no/arkiv/141296