Andreas Thorkildsen legger opp

Spydkongen fra Kristiansand har bestemt seg for å legge spydet på hylla.

FERDIG: Etter flere år på topp, er det nå slutt for Andreas Thorkildsen.
Foto: Chell Hill

I et innlegg på Instagram forteller Thorkildsen følgende:

«Jeg har bestemt meg for å ende min karriere som profesjonell spydkaster. Det har vært en morsom reise. Takk for all støtte gjennom årene. Takk til alle som har hjulpet meg på veien.»

Store skadeproblemer

I en pressemelding skriver friidrettsforbundet at hofteskaden er grunnen til at han har tatt beslutningen for å legge opp.

– Dessverre så tåler fortsatt ikke hoften belastninga med å kaste med full fart i tilløpet, og Andreas har bestemt seg for å avslutte en fantastisk karriere, skriver forbundet på sine hjemmesider

Thorkildsen har vært en av friidretts Norges store profiler, og vant blant annet to OL-gull, ett VM-gull og to EM-gull i løpet av sin karriere.

Han vant også Diamond League tilbake i 2010. Hans lengste kast i karrieren var på 91,59 meter, noe som er norsk rekord og holder til en 7.plass blant verdens lengste kast gjennom tidene.

Kristiansanderen har også den olympiske rekorden på 90,57 meter.

Bekrefter slutten på karrieren

Generalsekretær i friidrettsforbundet, Kjetil Hildeskor, forteller til VG at Thorkildsen og hans trener Åsmund Martinsen for tiden er i San Diego, hvor de har hatt treningsleir.

– Jeg har hatt kontakt med Andreas de siste dagene. Han bestemte seg i forgårs etter at han hadde vært på trening med Åsmund. Da han kjente at i fullt tilløp med fart så fungerte ikke hoften slik den skal. Dermed så trekker han seg i stemmet. Da kan du ikke kaste langt. Da kom han til den erkjennelsen at dette er over. Sier Kjetil Hildeskor til VG.

Friidrettsforbundet meddeler på sine nettsider at Thorkildsen ikke er tilgjengelig for pressen før i uke 21 (etter 23 mai).