Studentorganisasjonen krever flere studentboliger

Stian Andre Johansen var heldig som fikk studentbolig fordi noen takket nei. Studentorganisasjonen mener flere studenter i Kristiansand burde få tilgang til studentbolig.

FORNØYD MED STUDENTBOLIG: Stian Andre Johansen er svært fornøyd med å leie av SiA. Foto: Marius Lippestad

– Selv om boligmarkedet i Kristiansand er bra, og at det ikke er store utfordringer knyttet til å finne boliger, skulle jeg gjerne sett at flere studenter fikk muligheten til å bo på campus til prisene som SiA tilbyr.

I Grimstad derimot er tallene bedre, der har SiA dekningsgrad på i overkant av 20 prosent av studentene. Hammerstad ønsker at Kristiansand skal komme opp på dette nivået, slik at flere studenter får tilgang på studentboliger.

Til tross for få studentboliger, er det private boligmarkedet i Kristiansand godt, ifølge Hammerstad. Hun har derfor aldri har hørt skrekkhistorier om studenter som har måttet bo midlertidig i telt og andre finurlige løsninger frem til bolig er på plass, slik som man hører om fra andre byer.

Ingen konkrete byggeplaner

Studentsamskipnaden i Agder (SiA) er ansvarlig for studentboligene tilknyttet UiA. I dag huser de om lag 1900 personer fordelt på 1485 hybler og leiligheter i Kristiansand.

– Det utgjør cirka 14 prosent av dekningsgraden i Kristiansand. Vi har per i dag 1200 søkere for studentboliger neste år. Jeg vil anslå at cirka en tredjedel av disse vil få oppfylt ønsket om studentbolig neste år. Vi har akkurat bygget nye boliger, og har ingen planer om å bygge nye studentboliger i nærmeste fremtid, forteller Heming Bentsen fra SiA bolig.

Fornøyd med studentbolig

Stian Andre Johansen flyttet fra Sandnes til Kristiansand i august. For han ble studentboligene redningen.

-Jeg var lenge på jakt på det private boligmarkedet, men fant ingenting som passet meg. Jeg hadde sendt søknad til SiA om studentbolig, og jeg var heldig som fikk tildelt en studentbolig noen hadde takket nei til.

Stian har ikke angret på valget og er svært fornøyd med studentboligen.

-Det jeg liker best er nærheten til skolen. Jeg kan gå hjemmefra fem minutter før forelesningen starter, noe som passer meg veldig fint. Prisen er selvfølgelig en annen fordel. Jeg sparer mye penger på å ikke leie i det private markedet. Jeg tror jeg måtte ha leitet lenge for å finne noe lignende privat.

Når Stian begynner på skolen igjen til høsten velger han å fortsette å bo i studentbolig.

-Jeg ser ingen grunn til å finne noe annet. Jeg vet hvor vanskelig det kan være å finne bolig, og når jeg i tillegg har vært så heldig å få en studentbolig velger jeg å fortsette å benytte meg av den. Alle naboer som jeg har snakket med deler samme oppfatning som meg og er svært fornøyde, avslutter Johansen