– Nei, det visste jeg ikke at er ulovlig

Markens gate-vandrerne vi spurte, har ikke fått med seg gårsdagens OBS-varsel, og at det derfor er ulovlig å tenne opp engangsgrill nå.

Ettersom det har vært tørt over lang tid har meteorologisk institutt nå sendt ut varsel som gjelder for nesten hele Østlandet og store deler av Sør- og Vestlandet.

Derfor er det nå forbudt å tenne opp engangsgriller ute i naturen.

– Nei, det visste jeg ikke at var forbudt, svarer Rannveig Finsådal, på spørsmål fra Sørnett.

Mulig vedvarende OBS-varsel

Til tross for at det allerede fredag vil bli kjøligere luft, en del skyer og litt nedbør, kan OBS-varselet likevel komme til å vedvare.

– Det har vært pent og tørt vær en stund nå, noe som har ført til at det har tørket opp i terrenget. Lyng og gress, vegetasjon fra i fjor, har tørket ut, og tar dermed lett fyr, sier statsmeteorolog Terje Alvsik Walløe.

Brannfare ved grilling

– Hvis man tenner opp en kullgrill må man ta ansvar for at den slukkes skikkelig. Selv om det ser ut som kullgrillen er slukket kan det fortsatt være varmt inni kjernen av kullet, og man kan da risikere at det utvikler seg til en brann, forteller Hans Arne Madsen, leder for brannforebyggende avdeling i Kristiansand.

Madsen påpeker at det er viktig å huske på at det er en viss risiko som løper fra du tenner på grillen og helt til den slukkes.