Erle fikk Drømmestipendet

Erle Steinkopf (14) fikk torsdag drømmestipendet av Norsk Tipping, idet Kulturskolens dager ble sparket i gang.

Erle Steinkopf spiller tverrfløyte, 14-åringen får undervisning gjennom TUP på UiA og Kulturskolen. Foto i saken: Per F. H. Ulsnes

14-åringen har spilt tverrfløyte i seks år, gått på lørdagsskolen på Kilden, og er nå med på Talentutviklingsprogrammet (TUP) som arrangeres av Universitet i Agder. Hun er storfornøyd med å ha mottatt Drømmestipendet.

– Jeg fikk vite det på skolen i dag, og det var veldig gøy! Jeg ble litt sjokkert, sa hun til Sørnett etter å mottatt prisen torsdag.

Mange møtte opp på utstillingen torsdag, det var sang og fløytespill før publikum kunne observere kunsten.

Ny fløyte

Hva hun skal bruke stipendet på er hun midlertidig usikker på.

– Akkurat nå har jeg ikke noe spesielt jeg skal bruke det på, men det dukker kanskje opp noe, sier hun sikkert før hun fortsetter.

– Jeg har jo akkurat fått ny fløyte, men den fikk jeg sponset av mamma og pappa.

Selv tror hun at drømmestipendet gikk til nettopp henne fordi hun har lyst til å bli god, og har det veldig gøy med å spille på tverrfløyten.

Rektor Vidar Hardveit var fornøyd med både elever og fremmøte i rådhuskvartalet torsdag ettermiddag,

Rektor ved Kulturskolen Kristiansand, Vidar Hartveit, sparer ikke på superlativene når han skal omtale kristiansandsjenta.

– Erle Steinkopf er et veldig stort talent. Hun kommer til å bli en stor musiker – det er helt sikkert. Hun er bare 14 år, så det er veldig gøy at hun fikk denne prisen.

Kulturskolens dager

Drømmestipendet ble utdelt i forbindelse med åpningen av Kulturskolens dager i Rådhuskvartalet. Her er det også en utstilling med malerier, tegninger, fantasihus og mye mer. Alt i alt er det nesten 200 verk utstilt der.

Fantasihusene fikk mange publikummere under åpningen av utstillingen.

Dette er hovedutstillingen til Kulturskolen, som også har flere mindre utstillinger i løpet av året. Oppmøtet var det ingenting å si på.

– Det er bra med folk her. Det er imponerende å se hva barn og unge kan få til, sier rektoren.

Kulturskolen-elevene som har stått bak utstillingen er i alderen 8-17 år. Utstillingen blir stående resten av mai.

Drømmestipendet

Drømmestipendet er en stipendordning som er et samarbeid mellom Norsk Kulturskoleråd og Norsk Tipping. Det skal være til for å skape verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.