– Det er så utrolig spennende

Laksesesongen kastes i gang 1. juni. De tre kameratene Egeland (48), Moseid (42) og Kjetså (39) er nå klare til å dra opp laks.

FISKEKORT: Kristian Kjetså, Andre Moseid og Steinar Egeland kjøpte i dag fiskekort på Grønberg Sport for å være klare for laksesesongen. Foto: Erlend I. Skarsholt

– Det er så utrolig spennende å fiske laks. Ingenting kan måle seg mot det, kan Moseid fortelle.

De tre kameratene er ivrige laksefiskere, og når salget av fiskekort startet på Grønberg Sport lørdag 14. mai, var de klare til å bestille fiskekort de helgene som forhåpentligvis Otra-laksen skal håves inn.

Utfordrende fiske

– Laksen kan være vanskelig å få, og man bruker gjerne timer og dager før man får noe. Men når man først har en på kroken er det en ubeskrivelig følelse, forteller Moseid.

Av de tre kameratene er det kun Egeland som ikke har fått laks ennå.

– Målet for denne sesongen er at han skal dra opp laks, sier Kjetså, som legger til at den største laksen han har fått er på 9,2 kg.

Egeland slår raskt tilbake at han fikk en på 800 gram, men blir fort jekket ned igjen av kameratene da det viste seg å være en aure.

– Det hadde vært moro å få. Det kreves en god porsjon tålmodighet, for det kan bli mange timer venting, sier Egeland.

Trenger ikke være dyrt

Daglig leder og eier av Grønberg Sport, som i all hovedsak fokuserer på fiske, Stein Grønberg synes det er viktig å fremheve at laksefiske ikke trenger å være dyrt.

RIMELIG FISKE: Eier av Grønberg Sport, Stein Grønberg, mener laksefiske ikke trenger å være dyrt. Foto: Erlend I. Skarsholt.

– Dette er ikke eksklusivt fiske. Har man for eksempel stenger man bruker i sjøen, kan disse fungere bra for fiske av laks. Man trenger ikke alt det nyeste av utstyr.

Grønberg sier videre at laksefiske særlig er lett tilgjengelig for de som bor i Kristiansand.

– Vi har flotte elver som Otra, Tovdalselva og Mandalselva rett i nærheten. Her er det mye fisk, og mulighetene for å lure en laks er god, avslutter Grønberg.