Bare nesten for Team Sparebanken Sør på første etappe

Beste syklist endte på 26. plass etter første etappe mellom Drammen og Langesund.

Andreas Vangstad og resten av Team Sparebanken Sør står klare for å innta Rjukan i dag. Foto: Henrik Gill

Det ble ingen stor dag for Team Sparebanken Sør under åpningsetappen på Tour of Norway. Til tross for at de hang godt med fram mot mål, holdt det ikke helt inn. Andreas Erland endte til slutt på 26. plass i det de gikk i mål i Langesund. I lagkonkurransen ligger Team Sparebanken Sør på en ellevte plass når det gjenstår fire etapper. Laget må heve seg flere hakk om de skal nærme seg en pallplass når rittet avsluttes i Sarpsborg på søndag.

Det var ikke bare for sørlendingene det ikke gikk veien. Beste nordmann var Daniel Hoelgaard på en tiende plass. Forhåndsfavoritten Edvald Boasson Hagen endte til slutt som nummer 38. Australske Steele von Hoff gikk av med seieren etter en overlegen spurt de siste 500 meterne.

Les også: Syklist fra Gimlekollen gjør det bra

Team Sparebanken Sør sykler ikke bare med det vanlige laget i dag. Flere av sponsorene har sagt seg villig til å delta på den 211 kilometer lange løypen. Elleve stykker fra fem sponsorer setter seg i dag på sykkelen med følge fra Thor Hushovd, TSS-rytter Åge Ljønstad Nilsen og TSS sin kontraktsansvarlig – Erik Mørland.

I dag sykles det fra Kragerø til Rjukan. Løypen er 211 kilometer lang og kan følges direkte på TV2 fra klokken 15.00.