Poetisk festaften

Et fullsatt folkebibliotek mottok fire av Norges fremste lyrikere. Jan Erik Vold hadde funnet frem et par spesielle sommerdikt for anledningen.

Sistemann: Konfransier Fredrik Wandrup sørget for en god samtale med Jan Erik Vold som var siste gjest på scenen.
 – Det er hyggelig å opptre foran et diktinteressert publikum, forteller Jan Erik Vold etter sin opptreden.

Inger Elisabeth Hansen, Torgeir Schjerven, Annabelle Despard og Jan Erik Vold møtte frem for en poetisk festaften, og det manglet ikke på god stemning på folkebiblioteket. Publikum var tydelig engasjert når alle de fire dikterne var på scenen, og når lyrikerne leste tekstene sine kunne man høre en knappenål falle. Arrangementsansvarlig, Randi Berge Wandrup, var strålende fornøyd med kvelden, og synes det er vanskelig å velge et høydepunkt.

– Det var et gedigent høydepunkt hele kvelden. Et spesifikt høydepunkt er vanskelig å velge, men det å ha ekteparet Inger Elisabeth Hansen og Torgeir Schjerven begge på scenen synes jeg var ekstra fint, forteller Randi Berge Wandrup.

– Fornøyd med oppmøte

Selv på en fin vårdag hadde folk tatt turen til poetisk aften.

– Det kom omkring 90 mennesker, og det synes jeg er flott. Det var mye latter, god stemning og god opplesning,  sier en fornøyd Randi B. Wandrup.

Hennes ektemann synes også det var et flott oppmøte.

– De som kommer er jo veldig interesserte mennesker. De sitter og lytter som små barn ytterst på stolsetet på hvert eneste ord som blir sagt. Det er et strålende publikum i Kristiansand for sånne ting som dette, sier F. Wandrup.

Wold synes også det var mye folk.

– Jeg har ikke noe å sammenligne med, men det var jo mye folk her. Det var flott!

Pålegg fra Nasjonalbiblioteket

Fredrik Wandrup var konfransier for kvelden, og sørget for spennende dialoger med alle de fire gjestene på scenen. Han forteller hvorfor de hadde poetisk festaften.

– Det er en del av dette med å presentere litteraturen live for publikum som er den nye trenden, og et pålegg fra Nasjonalbiblioteket om å øke antall arrangementer på biblioteker, forteller Fredrik Wandrup.

Wold trekker frem F. Wandrup som konfransier når han forteller om hva han var fornøyd med, og hva som var høydepunktet.

– Fredrik Wandrup var flink til å lede møtet, samtalen og intervjuene med de ulike gjestene. Høydepunktet var Torgeir Schjervens Glomma-dikt.

 

 

Under kan du få med deg to av diktene som ble opplest i løpet av kvelden.