Kristiansandssyklist imponerte igjen

Andreas Vangstad(24) leverte på årets kongeetappe i Tour of Norway. Han satt med den fremste gruppen over fjellet ved Gaustatoppen, men ingen kunne hamle opp med nederlandske Pieter Weening.

Andreas Vangstad syklet inn til en sterk åttende plass på den andre etappen av Tour of Norway Foto: Henrik Gill

Vangstad klarte å holde seg i tetsgruppen helt til Pieter Weening fra Nederland la inn et rykk like ved Gaustadtoppen. Da rytterne kom seg over den siste stigningen, og nærmet seg Rjukan var det ingen virkelig vilje til å kjøre inn Weening.

– Jeg tok mine føringer, men det var liten vilje blant de andre. Det virket som om de tenkte på spurten i feltet mer enn å gjøre et helhjertet forsøk på å ta igjen Weening, sa Vangstad  til Team Sparebanken Sørs nettsider etter målgang.

Nederlender stakk

Solen skinte, snøen lå i fjellet og andre etappe av Tour of Norway var spennende å se på med sørlandske øyne.

Tidligere i rittet hadde Team Sparebanken Sør deltatt i å hente inn det ledende bruddet. Etter de tok igjen teten, begynte feltet å dele seg.

Vangstad fulgte på i tet i timannsgruppen som ble dannet, med kjente navn som Edvald Boasson Hagen og Pieter Weening.

Weening prøvde etterhvert å stikke fra de andre, og etter det så han seg aldri tilbake.

–Nederlenderen var én av forhåndsfavorittene og var utrolig sterk, sa Vangstad til Team Sparebanken Sør.

Prøvde seg

På den siste kilometeren prøvde Vangstad seg på en langspurt, men de andre i gruppen kom som kanoner mot mållinjen og det ble til slutt en åttende plass på Sørlands-rytteren, 46 sekunder bak vinner Weening.

Både andre og tredjeplassen på etappen gikk til norske ryttere. Det var henholdsvis Sondre Holst Enger og Odd Christian Eiking som var best i spurten i nimannsgruppen som kom inn 46 sekunder bak Weening.

Med i den fremste gruppen var også Edvald Boasson Hagen som rullet inn på en niende plass.

I dag sykler lagene videre fra Rjukan til Geilo. Tour of Norway rundes av i Sarpsborg til søndag.