Åpnet senter for voldsutsatte barn

Lørdag ettermiddag åpnet Stine Sofies Stiftelse et senter for voldsutsatte for barn i Grimstad.

Det var møtt opp mange mennesker for å være med på åpningen. Kongens Garde, Rune Andersen og barne – og familie minister Solveig Horne var alle tilstede for å kaste glans over åpningen.

I følge stiftelsen er senteret det første av sitt slag i verden. Prislappen på prosjektet er på 75 millioner kroner. Under åpningen talte representanter fra de to største bidragsyterne, Gjensidige stiftelsen og Ronald McDonalds barnefond. De har bidratt med henholdsvis 10 og 12 millioner kroner til prosjektet. I tillegg kunne Solveig Horne fortelle at staten ville bidra med 15 millioner kroner i år.

Solveig Horne avduket denne statuen for å markere senterets åpning. Foto: Marius Lippestad

Vil gi barne gode opplevelser

Daglig leder i Stine Sofie Stifelse senteret, Kristine Stokke ser frem til arbeidet på senteret kommer i gang.

-Jeg håper at det nye senteret kan være med å bygge selvtillit og gjøre verden litt tryggere for barna som kommer hit. Slik at de kan reise tilbake med mange gode opplevelser, forteller Stokke til Sornett.no.

Stokke håper at de får midler til å få på plass flere aktiviteter for barna på senteret.

– Vi ønsker å bygge en ballbinge og et svømmebasseng her. Vi ønsker også å ha en båt slik at det ikke skal mangle på morsomme aktiviteter for barna, sier Stokke.

Vil fortsette det harde arbeidet

Grunnlegger av Stine Sofies Stiftelse, Ada Sofie Austegard, smilte fra øre til øre dagen igjennom. hun påpeker at på tross av at det nye senteret er bygd vil stiftelsen fortsette å arbeide slik som tidligere.

-Det er klart at dette senteret er det største prosjektet som vi har hatt, og det vil ta mye av vår tid. Vi skal likevel fortsette  å ha fokus på de andre prosjektene våre. Vi skal fortsette å reise ut og snakke med barn, informere nybakte foreldre om at de ikke må riste babyen sin og fortsette med alle de andre prosjektene vi holder på med.

Ada Sofie forteller videre at hun ser mange store muligheter for dette senteret, som for eksempel det å kunne drive forskning der.

– Vår ambisjon videre er å få dette senteret opp og gå. Vi vil lære av de barna som kommer hit, slik at vi kan gjøre det bedre for de barna som kommer neste gang, avslutter Austegard.