– Mobbing er et stort samfunnsproblem

MC Mot Mobbing Sør aksjonerte søndag mot mobbing. President i MC-klubben Null Stress, Terje Knatterud, mener mobbing er et stort samfunnsproblem.

MC-kortesjen avbildet på veg inn til Tresse. Alle foto: Siri Stensland

– Det at mange tenker at MC-miljøet er tøft og hardt, stemmer definitivt ikke. MC-miljøet er åpent for alle typer mennesker, alle er velkomne, påpeker president i MC-klubben Null Stress, Terje Knatterud.

F.v: Morten Gunversen, Egil Marton Larsen, Terje Knatterud, Espen Østerhus og Finn Arne Simensen. Foto: Siri Stensland

– Mobbing er et stort samfunnsproblem

Til tross for surt vær og mye nedbør, møtte et titalls motorsyklister opp på Tresse søndag formiddag for å aksjonere mot mobbing. Arrangementet var et samarbeid mellom MC Mot Mobbing Sør, Blå Kors og Snakk om Mobbing. Med sortkledde skinnklær og tøffe motorsykler, kjørte de oppmøtte i en kortesje gjennom byen for å markere sitt ståsted.

– Mobbing er et stort samfunnsproblem som mange kjenner godt til, og det gjelder også i MC-miljøet. De fleste av medlemmene våre har enten vært eller er familiefedre- og mødre selv. Ettersom mobbing er et stort problem både i norsk skole og arbeidsliv, er det et problem mange av oss har god kjennskap til, påpeker Knatterud.

Finn Arne Simensen er enig med Knatterud om at mange har et litt feil syn på MC-miljøet.

– De oppfatninger og holdninger som mange har om MC-miljøet, er rett og slett feil. Vi er like opptatt som andre mennesker av å vise sympati og bry oss, påpeker han.

Kai Solberg mener det er svært viktig å gjøre en innsats for å bekjempe mobbing. Foto: Siri Stensland

– Viktig å gjøre en innsats

Aksjonen på Tresse er en del av en landsomfattende aksjon, og finner sted for andre gang.

Kai Solberg møtte også opp denne våte maidagen. Han har vært involvert i arbeidet en stund, og mener aksjonen omhandler et svært viktig tema.

– Jeg mener mobbing er et utrolig viktig tema å rette søkelys på og markere, det er viktig å gjøre en innsats, forteller Solberg.

Ordfører Harald Furre hadde også tatt turen innom Tresse. Det kom tydelig frem i talen hans at dette var noe han støttet.

– Det er viktig at MC-miljøet bryr seg om et så stort samfunnsproblem. Jeg må si jeg er imponert over engasjementet, det tøffe ytret, og ikke minst de kule syklene deres, avsluttet Furre med stor applaus.

 

Video fra MC-aksjonen på Tresse!